User
Pass
2FA
 
 

[Reteta] Prajitura Arlechin

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy
Author Message437
L.a.D l Catalin

[Wicked Sick]



Status: Offline
(since 26-12-2023 11:29)
Joined: 03 Jan 2014
Posts: 11601, Topics: 941
Location: Iasi

Reputation: 242.6
Votes: 1962

          catalin457 
Post Posted: 23-11-2015, 17:43:52 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Ingrediente aluat pentru Prajitura Arlechin
– 1 pachet de margarina
– 3 linguri de zahar
– 4 galbenusuri
– 4 linguri de smantana
– 20 gr de drojdie proaspata inmuiata in lapte
– 1 plic de zahar vanilat sau esenta de vanilie
– 500 gr faina
– putina sare

Ingrediente pentru umplutura la Prajitura Arlechin
– 1/2 kg de rahat
– 1 borcan de dulceata
– 2 cani si 1/2 de nuca macinata
– 4 albusuri
– 1 cana de zahar
– esenta de rom

Ingrediente glazura la Prajitura Arlechin
– 1/2 pachet de unt
– 2 linguri de cacao
– 5 linguri de zahar
– 2 linguri de apa
– cativa stropi de ulei pentru luciu

Preparare aluat pentru Prajitura Arlechin
Drojdia se pune la inmuiat in putin lapte , se adauga 1 lingurita de zahar si 2 linguri de faina si se face o maia care se lasa la dospit. Margarina inmuiata se freaca cu zaharul , galbenusurile, smantana si vanilia .Se adauga maiaua si faina si se framnata un aluat care se lasa la dospit cam 45 minute . Apoi aluatul se imparte in 4 si se intind 4 foi .

Pregatire prajitura Arlechin
Prima foaie se aseaza intr-o tava unsa si tapetatate cu faina (dim.tava 25 x 35 cm). Pe prima foaie se intinde uniform dulceata .

Apoi se aseaza cea de-a doua foaie . Peste a doua foaie se aseaza rahatul .
Rahatul il pregatiti astfel : se taie felii si fiecare felie de rahat se da prin faina , apoi se intinde cu sucitorul .

Se aseaza a treia foaie . Peste cea de-a treia foaie se intinde spuma batuta cu zaharul si nuca macinata in care adaugati si putin rom .

Asezati si ultima foaie de aluat . Intepati cu furculita din loc in loc si dati prajitura la cuptor .

Verificati prajitura cu o scobitoare . Cand este coapta , scoateti prajitura si lasati sa se raceasca .
Deasupra se toarna o glazura de ciocolata .

Preparare glazura la Prajitura Arlechin
Toate ingredintele pentru glazura se fierb pe soba pana se ingroasa , apoi se toarna pe Prajitura Arlechin si se lasa sa se usuce.

0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy  


The time now is 29-04-2024, 16:21:22
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password


This message appears only once, so
like us now until it's too late ! :D
x