User
Pass
2FA
 
 

[Reteta] Prajitura Polara

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy
Author Message320
Freakz*DuLceTeL

[S3X*p3rMaN3nTy; x ]



Status: Offline
(since 09-04-2022 10:29)
Joined: 27 Jun 2015
Posts: 15862, Topics: 2099
Location: TG-Mures

Reputation: 964.9
Votes: 668

     
Post Posted: 11-10-2015, 15:33:34 | Translate post to: ... (Click for more languages)


Ingredinte

BLAT:
6 oua
2 lingurite cacao
4 lingurite cacao
6 lingurite de zahar (linguri de ciorba mijloci cu varf.

CREMA:
3 lingurite faina.
2 oua
500 ml Lapte
350 g Zahar
Un pachet de unt
GLAZURA:
Jumatate de pachet de unt (100 g)
45 linguri cacao
Mod De Preparare


Prajitura "Polara" se numeste astfel deoarece seamana la gust si aspect cu inghetata polara, aceea de demult care semana cu pachetul de unt.
Se incinge cuptorul.
Se bat 6 albusuri spuma si apoi se adauga 3 linguri de zahar. Separat se bat 6 galbenusuri cu alte 3 linguri de zahar apoi se amesteca cele doua si apoi se adauga faina si cacao. Se amesteca usor de jos in sus cu o lingura de lemn.
Compozitia se rastoarna intr-o tava unsa si tapetata. Se introduce la cuptor pt 15 min aprox, la temperatura de 450 grade Fahrenheit (F) -la cuptorul meu:) - 180C.

Pt crema se incalzesc 400 ml lapte. Separat se freaca 2 oua cu 4 linguri faina si 100 ml lapte care se toarna in laptele cald si se amesteca mereu pana la consistenta unei budinci. Se lasa sa se raceasca bine!
Pachetul de unt se freaca bine cu 300g zahar farin adaugat lingura cu lingura. Tot asa se adauga si budinca pe care am lasat-o sa se raceasca. Se adauga si 2 plicuri de zahar vanilat. Se rastoarna peste blat si se intinde pe toata suprafata.
Pt glazura se freaca o jumatate de pachet de unt cu 4-5 linguri de cacao si se topesc pe foc. Nu se adauga zahar. Si am omis sa subliniez ca untul trebuie lasat la temperatura camerei sa se incalzeasca bine-sa fie f moale. Valabil si pt untul utilizat la crema.
Glazura se adauga peste crema si se intinde bine.
Tava folosita are dimensiuni mari de 40X30 cu aproximatie. Sa nu uitati sa o tineti cateva ore la rece inainte de a servi-o si taiati-o cu un cutit bine ascutit incalzit in apa calda- altfel se va sparge glazura la taiere.
Reteta de prajitura polara a fost propusa de Dany B pe forum culinar.
Serviti prajitura polara dupa ce a stat la rece.

Pofta Buna!.



0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy  


The time now is 01-05-2024, 04:44:40
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password


This message appears only once, so
like us now until it's too late ! :D
x