User
Pass
2FA
 
 

[Reteta] Prajitura Tiramisu cu foi si visine

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy
Author Message930
L.a.D l Catalin

[Wicked Sick]



Status: Offline
(since 26-12-2023 11:29)
Joined: 03 Jan 2014
Posts: 11601, Topics: 941
Location: Iasi

Reputation: 242.6
Votes: 1962

          catalin457 
Post Posted: 23-11-2015, 16:17:58 | Translate post to: ... (Click for more languages)

O reteta noua pentru cei ce iubesc Tiramisu. Pentru ca si mie imi place gustul de mascarpone, m-am gandit sa fac o prajitura cu crema mascarpone, asemanatoare cu Tiramisu, insa fara piscoturi. O prajitura mai selecta , pe care sa o poti servi de sarbatori. Si cel mai bine s-a potrivit combinatia dintre crema mascarpone si foile cu miere de albine. A iesit o prajitura super si chiar pot sa ma mandresc ca am avut aceasta idee . Incercati si voi prajitura Tiramisu cu foi cu miere si cacao, crema de mascarpone si visine.

Ingrediente foi pentru Prajitura Tiramisu cu visine
– 3 linguri miere de albina
– 3 linguri zahar
– 1 ou
– 2 linguri lapte
– 2 linguri cacao
– 1 lingurita bicarbonat stins cu otet
– 200 grame faina
– 1 lingura de ulei

Ingrediente crema pentru prajitura Tiramisu cu visine
– 500 grame branza mascarpone
– 3 oua
– 7 linguri de zahar
– 200 ml frisca
– 2 pliculete de zahar vanilat
– 500 grame de visine
– 1/2 plic de gelatina

Ingrediente decor pentru Prajitura Tiramisu cu visine
– 150 ml frisca
– 2 linguri de cacao

Preparare foi pentru Prajitura Tiramisu cu visine
Intr-un vas se pune mierea de albine, zaharul, oul,laptele si cacaua. Se amesteca , apoi se pune bicarbonatul stins, Se pune treptat faina, si cand incepe sa se lege compozitia si devine mai groasa, se trece la framantat cu mana. Dupa ce s-a adaugat toata faina si aluatul devine uniform, se pune uleiul. Se amesteca bine . Deoarece aluatul este putin lipicios din cauza mierii, va puteti spala pe maini. Cu mainile curate , presarati o planseta cu faina, puneti aluatul pe planseta si-l impartiti in doua. Se intind 2 foi si se coc pe dosul tavii.

Preparare crema pentru prajitura Tiramisu cu foi si visine
Branza mascarpone se amesteca cu galbenusurile .

Albusurile se bat spuma cu zaharul si zaharul vanilat. Separat se bate frisca . Apoi se amesteca spuma cu frisca . Se pune cate o lingura din frisca in mascarpone si se amesteca pana ce crema se omogenizeaza. Puteti lasa crema asa sau daca vreti o crema mai tare , folositi gelatina. Gelatina se pune la inmuiat cu 50 ml apa si se lasa sa se hidrateze. Apoi se pune pe foc si se lasa pana se topeste. Atentie, nu lasati sa fiarba. Gelatina se lasa sa se raceasca putin si se toarna in crema de marcarpone. Se opreste cam 30% din crema , iar in restul se pun visinele fara samburi. Puteti folosi visine congelate , din compot sau proaspete.

Preparare prajitura Tiramisu cu foi si visine
Se pune prima foaie cu miere si cacao, se unge cu crema de mascarpone cu visine.

Apoi se aseaza cea de-a doua foaie cu miere si cacao. Se unge desupra cu crema oprita. Peste crema se intinde 150 ml de frisca batuta . Peste frisca presarati cacao uniform, folosindu-va de o strecuratoare pentru ceai.
Lasati prajitura Tiramisu cu visine la rece , sa se intareasca crema si foile sa se inmoaie. Apoi puteti taia si servi.

SFAT: Daca folositi visine congelate, mai intai le lasati sa se decongeleze, apoi le scurgeti foarte bine de sucul pe care il lasa .

0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy  


The time now is 29-04-2024, 13:33:19
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password


This message appears only once, so
like us now until it's too late ! :D
x