User
Pass
2FA
 
 

[Reteta]Shish Kebab

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy
Author Message130
Activ.

[MasterChef.]



Status: Offline
(since 10-12-2019 13:33)
Joined: 11 Aug 2009
Posts: 25249, Topics: 541
Location: London

Reputation: 2603.4
Votes: 1007

     
Post Posted: 30-12-2015, 10:36:24 | Translate post to: ... (Click for more languages)



Ingrediente

500 gr carne de vita pentru gratar (orice bucata tip "steak" sau muschi de vita)
2 cepe medii
1 lingurita sare
2 linguri ulei
1/4 lingurita pul biber (sau fulgi de chili si o priza de boia dulce)
1-2 ardei

Pentru finisat

1 /4 lamaie
1 lingura ulei masline
oregano

Mod de preparare

Se pun cepele taiate bucati mari cu sarea in robot sau blender si se mixeaza pana se facepiure. Se stoarce apoi bine intr-un tifon pentru a colecta sucul.
Amestecati sucul de la cepe cu uleiul si chili.
Taiati carnea bucati de cca. 2.5 cm. Puneti-o in amestecul de mai sus, amestecati bine si lasati sa se marineze la frigider intre 1 si 2 ore.
Taiati ardeii patratele cam de aceeasi dimensiune cu bucatile de carne. Puneti carnea pe frigarui, alternand cu bucati de ardei. Am pus 4 bucati de carne / frigaruie si mi-au iesit 6 frigarui in total.
Lasati frigaruile sa stea 15 minute la temperatura camerei.
Incingeti o tigaie grill (fara adaos de grasime) 5 minute la foc mare. Dati focul la mediu spre mic si asezati cate frigarui va incap, lasand distanta intre ele.
Grillati frigaruile cate 3 minute / parte si apoi le intoarceti si pe laterale inca 30 secunde.
Pe masura ce scoateti frigaruile pe platou, le stropiti cu suc de lamaie si le tineti acoperite cu folie de aluminiu.
La final, cand ati terminat toate frigaruile, le stropiti cu 1 lingura de ulei de masline si le presarati cu oregano.
Le serviti cu ardei bulgaresc pe pe gratar (pus printre de frigarui), rosii taiate in doua coapte cam 2 minute pe gratarul incins dupa ce ati terminat carnea, si un glob de orez turcesc.



0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy  


The time now is 29-05-2024, 13:23:27
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password


This message appears only once, so
like us now until it's too late ! :D
x