Existing user? Sign in
Sign up
Games
Servers
Useful
User
Pass
2FA
[Reteta]Sorbet de iaurt
Freakz Forum Index
->
Trash Bin
->
Trash
->
Gastronomy
Author
Message
309
Activ.
[MasterChef.]
Status: Offline
(since 10-12-2019 13:33)
Joined: 11 Aug 2009
Posts: 25249
,
Topics: 541
Location:
London
Reputation:
2603.4
Votes
: 1007
Posted: 11-11-2015, 10:27:07
| Translate post to:
... (
Click for more languages
)
Ingrediente
300 gr iaurt (gras sau grecesc; Cedra de la Napolact am folosit tura asta)
125 gr zahar
125 ml apa
sucul de la 1/2 lime
Capsuni caramelizate
500 gr capsuni (cantarite dupa curatare)
80 gr zahar
30 gr unt
1 lingurita crema de otet balsamic (sau 2 lingurite otet balsamic)
1/2 lime
Mod de preparare
Sorbet: fierbeti zaharul cu apa la foc mic pana zaharul se topeste de tot. Dati focul la mediu si mai fierbeti 5 minute. Lasati siropul sa se racoreasca.
Amestecati iaurtul cu siropul si sucul de lime. Puneti intr-o caserola si dati la congelator pana se intareste. Cam la 2 ore amestecati viguros in sorbet. Acest sorbet nu face gheata, asa ca nu e nicio problema daca-l lasati mai mult la congelator fara sa amestecati. Dupa cateva ore (cca 5-6) ar trebui sa aveti un sorbet numai bun de consumat. In acel moment amestecati-l repede cu o lingura (sau in robot) pana devine cremos.
Daca lasati sorbetul peste noapte la congelator se va intari. In acest caz, scoateti-l din congelator si lasati-l 10-15 minute la temperatura camerei, doar cat sa-l puteti strapunge cu lingura. Apoi amestecati viguros in ele pana redevine cremos, ca o inghetata.
Capsuni: se caramelizeaza zaharul intr-o tigaie larga pana capata o culoare roscata. Se adauga untul si se amesteca pana se topeste. Se adauga capsunile (curatate, taiate in 2 sau 4, dupa marime), otetul balsamic, coaja rasa si sucul de la 1/2 lime. Se amesteca bine si se lasa pe foc pana vedeti ca s-a adunat mult suc sub capsuni (nu dureaza mult, cca 1.5 minute).
Scoateti capsunile cu o paleta cu gauri intr-un bol. Fierbeti siropul ramas in tigaie inca 1.5 minute (sa se ingroase un pic). Cand e gata, turnati siropul peste capsuni. Lasati sa se raceasca.
Servire: asezati sos de capsuni in boluri si deasupra cate un glob de sorbet de iaurt, modelat cu ajutorul a doua linguri.
0
0
Back to top
Freakz Forum Index
->
Trash Bin
->
Trash
->
Gastronomy
The time now is 14-02-2025, 19:16:03
Copyright info
Based on phpBB
ro
/
com
B
Login
I forgot my password
World of Warcraft
Login for more...
Download WoW 7.3.5
Misc
eSports
Achievements
Buy reputation with votes
Reputation trades
Forum rules
Ban list
Members list
User guide (FAQ)
World of Warcraft
View details