User
Pass
2FA
 
 

[Reteta]Sorbet de iaurt

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy
Author Message309
Activ.

[MasterChef.]



Status: Offline
(since 10-12-2019 13:33)
Joined: 11 Aug 2009
Posts: 25249, Topics: 541
Location: London

Reputation: 2603.4
Votes: 1007

     
Post Posted: 11-11-2015, 10:27:07 | Translate post to: ... (Click for more languages)



Ingrediente

300 gr iaurt (gras sau grecesc; Cedra de la Napolact am folosit tura asta)
125 gr zahar
125 ml apa
sucul de la 1/2 lime

Capsuni caramelizate

500 gr capsuni (cantarite dupa curatare)
80 gr zahar
30 gr unt
1 lingurita crema de otet balsamic (sau 2 lingurite otet balsamic)
1/2 lime

Mod de preparare


Sorbet: fierbeti zaharul cu apa la foc mic pana zaharul se topeste de tot. Dati focul la mediu si mai fierbeti 5 minute. Lasati siropul sa se racoreasca.
Amestecati iaurtul cu siropul si sucul de lime. Puneti intr-o caserola si dati la congelator pana se intareste. Cam la 2 ore amestecati viguros in sorbet. Acest sorbet nu face gheata, asa ca nu e nicio problema daca-l lasati mai mult la congelator fara sa amestecati. Dupa cateva ore (cca 5-6) ar trebui sa aveti un sorbet numai bun de consumat. In acel moment amestecati-l repede cu o lingura (sau in robot) pana devine cremos.
Daca lasati sorbetul peste noapte la congelator se va intari. In acest caz, scoateti-l din congelator si lasati-l 10-15 minute la temperatura camerei, doar cat sa-l puteti strapunge cu lingura. Apoi amestecati viguros in ele pana redevine cremos, ca o inghetata.
Capsuni: se caramelizeaza zaharul intr-o tigaie larga pana capata o culoare roscata. Se adauga untul si se amesteca pana se topeste. Se adauga capsunile (curatate, taiate in 2 sau 4, dupa marime), otetul balsamic, coaja rasa si sucul de la 1/2 lime. Se amesteca bine si se lasa pe foc pana vedeti ca s-a adunat mult suc sub capsuni (nu dureaza mult, cca 1.5 minute).
Scoateti capsunile cu o paleta cu gauri intr-un bol. Fierbeti siropul ramas in tigaie inca 1.5 minute (sa se ingroase un pic). Cand e gata, turnati siropul peste capsuni. Lasati sa se raceasca.
Servire: asezati sos de capsuni in boluri si deasupra cate un glob de sorbet de iaurt, modelat cu ajutorul a doua linguri.



0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy  


The time now is 14-02-2025, 19:16:03
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password


This message appears only once, so
like us now until it's too late ! :D
x