User
Pass
2FA
 
 

[Reteta]Terina cu ciolan afumat

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy
Author Message210
Activ.

[MasterChef.]



Status: Offline
(since 10-12-2019 13:33)
Joined: 11 Aug 2009
Posts: 25249, Topics: 541
Location: London

Reputation: 2603.4
Votes: 1007

     
Post Posted: 26-12-2015, 10:20:12 | Translate post to: ... (Click for more languages)



Ingrediente

1 ciolan afumat (cu sau fara os)
2 unghii de porc (adidasi)
1 foaie de dafin
1/2 lingurita piper negru boabe
3 cuisoare
1 morcov
4 catei de usturoi
2 lingurite otet de vin alb
1 legaturica patrunjel
piper negru

Mod de preparare

Daca ciolanul e de casa se lasa peste noapte in apa rece la frigider sa iasa sarea din el (de obicei produsele de casa sunt mai sarate ca sa garanteze buna conservare). Se taie unghiile in doua pe lungime (cu satarul). Se taie cioclanul in 2-3 bucati mari (lasati osul daca are). Se acopera toata carnea cu apa clocotita si se lasa 15 minute. Se scurge.
Se pun bucatile de carne intr-o oala incapatoare. Se adauga apa rece doar cat sa acopere carnea si se pun dafinul, piperul si cuisoarele. Se aduce la fierbere.
Cand apa incepe sa fiarba, se pune capacul un pic intredeschis si se da focul la mediu spre mic (sa fiarba molcom). Se fierbe astfel undeva la 3 - 3 1/2 ore. In ultimele 45 minute adaugati si morcovul curatat in oala, sa aiba timp sa fiarba.
In primul rand verificati sa fie carnea fiarta dupa acest timp (sa se desfaca usor cu furculita). Apoi puneti vreo 50 ml supa de pe carnea intr-o cana si introduceti-o la congelator pana se raceste (cca 10 minute). Inmuiati-va degetele in supa racita si apropiati degetele. Daca simtit ca degetele sunt lipicioase e gata fiertura.
Scoateti carnea din oala si lasati-o sa se racoreasca. Desfaceti carnea fasiute (eu am desfacut doar ciolanul, nu si ungiile; acestea le-am lasat intregi si le-am folosit la altceva). Amestecati fasiutele de carne cu patrunjelul tocat. Gustati amestecul de sare si adaugati piper negru macinat dupa gust daca doriti.
Adaugati in supa de pe carnea usturoiul strivit si otetul. Amestecati. Lasati sa se raceasca asa, se va infuza. Strecurati-o prin tifon.
Taiati morcovul in 4 pe lungime.
Ungeti o tava de chec cu f. putin ulei. Asezati o folie de plastic in tava, avand grija sa o intindeti bine, ca sa nu aiba multe cute.
* puteti folosi si alt fel de vase, de ceramica de exemplu, chiar si vase individuale.
Turnati 2 polonice de supa in tava.
Asezati jumatate de carnea in tava, presand mereu cu dosul unei linguri. Asezati feliile de morcov peste carne. Asezati restul de carne peste morcovi. Nivelati iar cu dosul lingurii.
Turnati cate un polonic de supa pe rand si asteptati 15 secunde sa se absoarba in carne. Adaugati supa doar pana ajunge la nivelul carnii din tava. Nu trebuie sa folositi toata supa. Nivelati iar cu lingura.
Acoperiti vasul cu folie si dati la frigider pana a doua zi.
Rasturnati terina pe un platou. Serviti terina feliata cu paine prajita si castraveti murati.
* unghiile de porc le-am asezat in doua farfurii; am adaugat restul de supa in jurul lor; am dat la frigider; astfel am obtinut racituri (aituri); le-am servit presarate cu boia



0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
Bobita.
[Banned user]


Banned


Status: Offline
(since 28-12-2015 18:15)
Joined: 13 Aug 2015
Posts: 2112, Topics: 242
Location: dm.freakz.ro

Reputation: 16.2
Votes: 144

 
Post Posted: 26-12-2015, 10:48:14 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Ciolanul e super bun..mai ales afumat..


0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy  


The time now is 29-05-2024, 13:12:04
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password


This message appears only once, so
like us now until it's too late ! :D
x