User
Pass
2FA
 
 

Reteta paste cu calamari

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy
Author Message905
Maiter

[Young&Fearless]



Status: Offline
(since 05-11-2023 14:02)
Joined: 21 Jun 2018
Posts: 693, Topics: 168
Location: Romania

Reputation: 103.4
Votes: 114

Post Posted: 29-11-2018, 23:59:32 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Ingrediente
Paste cu calamari
450 gr calamari (medii sau mici)
150 gr paste (fettuccine sau in forma de scoici)
1/4 legatura patrunjel
4 linguri ulei extrvirgin de masline
2 linguri suc de lamaie
coaja rasa de la 1/2 lamaie mica
sare, piper, fulgi de chili
Portii: 2
Preparare
Paste cu calamari
Se curata calamarii conform instructiunilor de aici. Tuburile se taie inele. Daca aveti calamari gata curatati si taiati, aveti nevoie de 200 gr.
Se pun calamarii intr-un bol si se adauga peste ei coaja si sucul de lamaie, uleiul, patrunjelul tocat fin, sare si chili. Se adauga si putina apa rece cat sa stea calamarii lejer in marinata (cca 50 ml). Se dau la frigider sa se marineze macar 4-6 ore.
Se pun pastele la fiert in multa apa cu sare conform instructiunilor de pe pachet, dar aveti grija sa le scoateti cu 1-2 minute inainte de a expira timpul.
Se scot calamarii din marinata, scurgandu-se cat mai bine.
Se incinge o tigaie/cratita larga si se adauga calamarii in ea. Se soteaza scurt, cam 1 - 1.5 minute, pana inelele devin albe. Se scot intr-un bol.
Cand pastele sunt aproape de a fi scoase din apa, puneti restul de marinata in tigaia in care ati sotata calamarii. Aduceti marinata la fierbere si in acel moment adaugati pastele scurse.
Fierbeti pastele in marinata inca 1-2 minute, pana nu se mai vede aproape deloc lichid in tigaie. Amestecati des sa se acopere pastele cu sos. Adaugati la final calamarii si putin piper macinat si amestecati iar. Serviti imediat.


Must check out!
-my profile
-my playlist
-my photo gallery
0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy  


The time now is 28-03-2024, 13:46:17
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password


This message appears only once, so
like us now until it's too late ! :D
x