User
Pass
2FA
 
 

România și Uniunea Europeanã, o aventurã și o relație care au împlinit zece ani.

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Politics & Social
Author Message471
Blade22

[:::Zmp.freakz.ro:::']



Status: Offline
(since 30-03-2020 13:16)
Joined: 27 Jun 2014
Posts: 11135, Topics: 668
Location: Romania,Arad

Reputation: 54.2
Votes: 637

         
Post Posted: 01-01-2017, 14:32:41 | Translate post to: ... (Click for more languages)

România ºi Uniunea Europeanã, o aventurã ºi o relaþie care au împlinit zece ani/ MAE: Integrarea europeanã rãmâne un obiectiv strategic

România aniverseazã, duminicã, 10 ani de la aderarea la UE, deceniu în care s-a aflat printre promotorii cei mai activi ai consolidãrii procesului de interegrare, se aratã într-un comunicat remis de MAE, potrivit cãruia consolidarea integrãrii europene rãmâne un obiectiv strategic.

"Aniversãm astãzi, 1 ianuarie 2017, 10 ani de la aderarea României la Uniunea Europeanã, moment de istoricã însemnãtate, care a marcat revenirea deplinã în lumea democraticã ºi debutul participãrii României, ca stat membru UE, la procesul decizional european”, se aratã în comunicatul remis de Ministerul Afacerilor Externe.

Potrivit MAE, cei 10 ani au reprezentat pentru România o perioadã fastã de modernizare, dezvoltare socio-economicã, îmbunãtãþire a calitãþii vieþii cetãþenilor români ºi de valorificare a integrãrii în Piaþa Unicã Europeanã.
În ultimul deceniu, România s-a aflat printre promotorii cei mai activi ai consolidãrii procesului de integrare europeanã.

"În toatã aceastã perioadã, România s-a situat printre promotorii cei mai activi ai continuãrii ºi consolidãrii procesului de integrare europeanã. Angajarea fermã ºi contribuþia la eforturile vizând identificarea de soluþii la provocãrile cu care UE se confruntã sunt recunoscute ca atare de partenerii noºtri ºi reprezintã confirmãri ale rolului pe care România îl are astãzi în familia europeanã", potrivit sursei citate.

Consolidarea pe mai departe a integrãrii europene rãmâne pentru România un obiectiv strategic, susþine MAE.

"România va pleda pentru întãrirea coerenþei acþiunii UE, pentru o abordare solidarã ºi incluzivã la nivel european, bazatã pe definirea ºi urmãrirea unor obiective concrete, în consonanþã cu interesele cetãþenilor europeni. România dispune de voinþa ºi capacitatea necesare pentru a contribui la efortul de revigorare a UE. Este cu atât mai mult în interesul României ca aniversarea în acest an ºi a împlinirii a 60 de ani de la semnarea Tratatului de la Roma sã confirme o Uniune mai puternicã, mai unitã ºi mai coezivã, apãrãtoare a valorilor ºi principiilor care au asigurat, peste timp, fundamentul durabil al construcþiei europene", se mai aratã în comunicatul MAE.



Casuta vocala @Blade
FREE
0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Politics & Social  


The time now is 28-03-2024, 17:15:49
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password


This message appears only once, so
like us now until it's too late ! :D
x