User
Pass
2FA
 
 

[ Sinaia ] 5 Actractii Turistice intresante Din Sinaia

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash
Author Message644
EdwardCs.

[Account disabled]



Status: Offline
(since 05-06-2015 19:27)
Joined: 02 Mar 2015
Posts: 409, Topics: 32
Location: PH - Valenii de Munte

Reputation: 2.8
Votes: 36

        Battletag: postrow.ID_BATTLE_NET}  The.RaKu 
Post Posted: 27-05-2015, 18:55:24 | Translate post to: ... (Click for more languages)


Sinaia este o staþiune balneo-climatericã, situatã la poalele munților Bucegi, renumitã în special datoritã listei foarte lungi de obiective turistice pe care le gãzduieºte.

Orașul modern pãstreazã numeroase monumente, semn al unei istorii încãrcate de culturã. Chiar dacã istoria oraºului sub aceastã denumire are doar 140 de ani, primele aºezãri în acest loc au fost construite cu mai bine de 300 de ani în urmã.

Cele mai importante obiective turistice sunt Castelul Peleș, Pelișorul, Mãnãstirea Sinaia, Cazinoul Sinaia, dar ºi Casa Memorialã "George Enescu". În detaliu o sã vã povestesc despre urmãtoarele:



Castelul Peleº

Code:
Construcþia castelului Peleº a început cu aproximativ 150 de ani în urmã, la cerinþa principelui Carol, care s-a îndrãgostit de peisajul de la Sinaia. În momentul finalizãrii, castelul era una dintre cele mai moderne reºedinþe regale din Europa, având curet electric, lift interior, încãlzire centralã, 170 de dormitoare ºi peste 30 de bãi. În 1953 castelul a fost confiscat de autoritãþile comuniste ºi transformat în muzeu.

Spoiler:


Muzeul de trenuleþe

Code:
Muzeul de trenuleþe Sinaia se aflã în imediata apropiere a gãrii din Sinaia. În interior poþi vedea o colecþie de minitrenuleþe, locomotive vechi, ceasuri, telefoane ºi alte obiecte din patrimoniul CFR. Cea mai importantã piesã cu care se mândreºte muzeul este o limuzinã Mercedes care merge pe ºine.



Casa Nicolae Iorga

Code:
Casa lui Nicolae Iorga a fost construitã în anul 1918, la intersecþia dintre strãzile Calea Codrului ºi Gheorghe Doja din cartierul Furnica. Este realizatã în stil românesc, dupã planurile arhitectului Bortonovski.

Spoiler:



Parcul Dimitrie Ghica

Code:
Gradina dateazã încã din 1881 ºi a fost amenajatã de arhitectul peisagist elveþian Eder. Principalul obiectiv din parc este o bancã ce dateazã din 1905, construitã de Carol I. Tot aici se poate vizita Muzeul Rezervaþiei Naturale Bucegi ºi o elegantã clãdire a fostului cazino.

Spoiler:




† Information Prahova †

0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash  


The time now is 08-05-2024, 23:54:59
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password


This message appears only once, so
like us now until it's too late ! :D
x