User
Pass
2FA
 
 

Sistemul Educational Românesc
Go to page 1, 2, 3  Next    
 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash
Author Message4941
Khajiit

[Away]



Status: Offline
(since 01-04-2019 20:33)
Joined: 19 Jun 2013
Posts: 3428, Topics: 110
Location: Away for a long time.

Reputation: 48.4
Votes: 145

          Battletag: postrow.ID_BATTLE_NET}  am-nevoie-de-iconite-la-profil 
Post Posted: 01-09-2015, 22:25:49 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Ce pãrere aveþi despre sistemul nostru de învãtãmânt?
Face treabã bunã?
Cine este de vinã pentru numãrul mare de elevi care terminã liceul ºi nu obþin diploma de bacalaureat, ajungând ºomeri sau "dirijori" de marfã în rafturi la supermakerturi?
Sunt utile toate orele din orar? Programa ºcolarã ajutã elevul sau îl plictiseºte?
Oare sistemul nostru educaþional exerseazã puterea de memorare sau de înþelegere a elevului?

Opinia mea?
-Sigur!
Sistemul nostru educaþional doreºte un singur lucru: autodistrugere. De câteva generaþii totul a luat-o în jos, iar asta se vede în rândul elevilor care au terminat liceul ºi nu ºtiu ce sã facã cu viaþa lor, ce viitor sã-ºi aleagã, asta pentru cã statul nu le oferã niciun sprijin. Dupã ce ieºi dupã bãncile ºcolii vrei sã faci o facultate, fiind din province ai nevoie de cazare, ai nevoie de bani, bani pe care-i faci muncind, unde sã munceºti??? Toatã lumea cere experienþã, dar tu abia ai terminat de învãþat pentru bacalaureat*. Ce este de fãcut? Te duci ºi munceºti la KFC sau MC Donald's pe rupte, 6 ore pe zi 5/7 zile ºi primeºti în mânã 600 lei + bonuri, dar efortul fizic este enorm. Sã nu mai vorbim despre stresul de la muncã ºi alte probleme peste care dai în asemenea locuri de muncã. Pãrerea mea este cã statul ne vrea proºti ºi ºomeri. Multã lume alege o facultate în strãinãtate, un job acolo doar pentru faptul cã au o ºansã, aici se pune mereu întrebarea: Aici ce sã fac? Sã mor de foame?; ºi întrebarea este cât se poate de corectã.
Se merge spre autodistrugere, de la profesorii care nu-ºi mai dau interesul ºi te trateazã cu sictir ºi indiferenþã, pânã la Ministerul Educaþiei care oferã schimbãri peste schimbãri în rândul "SISTEMULUI", însã nicio schimbare nu este o soluþie bunã. Schimbãrile aduse în sistemul nostru de învãtãmânt au avut scop politic, nu educaþional. PSD e la putere, subiecte mai uºoare, PNL e la putere, subiecte mai grele( ma refer la bacalaureat, examen de capacitate). Totul este politic, iar generaþiile care ar trebui sã ne conducã pe noi în viitor nu vor exista! Vor fi în alte þãri, ºtergând Europa la fund, în schimb ce-n þara noastrã ºansa o au cei cu putere ºi cu o vârstã destul de înaintatã. Suntem conduºi de popândãi bãtrâni care nu oferã ºansa tinerilor sã se afirme. Dacã ai noroc ºi destul pile, relaþii, te descurci cât de cât în þarã, altfel eºti muritor de foame! Mai existã excepþii când eºti supra-dotat, însã în acest caz vin domnii în negru ºi te cheamã la ei în State/Uk/UE, þara noastrã rãmând cu plevele societãþii. Noi dãm pe tavã strãinilor tot ce avem bun, în timp ce noi ducem lipsã de oameni inteligenþi. Dovada vie a acestui lucru este prostia ºi incultura care se promoveazã pe la TV/Reviste ºi Ziare/Internet ºi motivul principal pentru care se susþin astfel de manifestãri este pentru cã românul asta vrea: pâine ºi circ. Suntem obiºnuiþi cu prostia altora, ne amuzãm de ea, dar îngrijorãtor este faptul cã rãsul nostru ne va costa enorm. Noi românii suntem lipsiþi de "tãrie" de caracter, ne dãm des dupã cum bate vântu'( sunt ºi excepþii). Revenind la Sistemul nostru Educashitonal, este o dovadã vie cã þara ne vrea proºti ºi dureros este cã mulþi acceptã asta!
A devenit o modã sã nu poþi lega trei cuvinte fãrã sã greºeºti douã, sã nu poþi obþine permisul fãrã bani, sã nu poþi obþine diploma de bac fãrã bani, etc. ªi da, bacalaureatul se fraudeazã foarte des ºi chiar ºi-n liceele cu renume: SAVA, Jean M., Ion Creangã, Eminescu, Spiru Haret ºi multe altele. În aceste licee nu se monteazã camere pe durata probelor scrise de bacalaureat, deoacere pãrinþii copiilor se simt ofensaþi: "cum sã-i fie stresat copilul de camerã?" ºi uite aºa mulþi promoveazã bacalaureatul pe relaþii, în schimb ce alþii se chinuie pentru note mari. ªi frauda este la nivel naþional, nu doar în Bucureºti, staþi liniºtiþi...Totul pleacã de la cap, þara noastrã se duce pe apa sâmbetei ºi asta pentru cã noi acceptãm vorba: aºa ºi aºa, lasã bã cã merge, dacã se poate, de ce nu?, etc. Aceasta este strict opinia mea, multe mai sunt de zis, însã vã las ºi vouã subiecte de dezbatere.
În concluzie, sistemul nostru educaþional nu face decât sã ne limiteze, atât prin deciziile pe care le ia, cât ºi prin fraudele la nivel naþional care sunt permise cu nesimþire chiar de mai marii puterii. Pânã când acest lucru nu o sã mai fie permis, ºi românul nu o sã mai stea caprã când e nevoie, þara noastrã o sã producã 50% ºomeri, 30 % analfabeþi, 10% ustensile pentru alte þãri, 5% "smecheri cu banii lui tati" ºi 5% "care se luptã cu mori de vânt".

2 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
Paragon

[The Chosen One]



Status: Offline
(since 17-07-2022 05:43)
Joined: 21 Jun 2008
Posts: 23706, Topics: 796
Location: Bulgaria

Reputation: 2597.9
Votes: 215

Post Posted: 02-09-2015, 06:17:55 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Iti dau un exemplu, facultatea din Cluj, si facultatile fuzionate cu abominatia aia. Deci au o politica si niste reguli, si taxe, de iti vine sa mergi in stilul allahu akbar cu o vesta din aia speciala. Asa "multi" sunt interesati de ei, incat sunt nevoiti sa ofere buget, 4 ani + master, la toti, asta inseamna peste 25 studenti in acel an, toti la buget. Nu zic ca Clujul ii facultatea slaba, dar imi pare foarte rau pentru cei care au fuzionat cu ei, deoarece facultatea mea pot sincer ca regreta tare mult decizia (desi fostul decan, cel care a fost intr-un fel alungat de profesorii care au vrut fuziunea, deoarece el s-a opus, le-a zis clar ca vor regreta decizia, si uite ca a avut dreptate). Am vazut si aroganta mare, mai ales la generatia de fosile 55+, iar eu sincer cred ca odata ce vechea generatie se va retrage, si o sa vina o generatie mai tanara in cadru, poate o sa fie mai bine, desi unii zic ca astia tineri o sa fie mai al dracului ca sa se remarce si sa pupe fundulete moi pana ii irita pe aia sus pusi, posibil sa fie asa, dar sincer, am vazut mai multi profesori tineri de treaba, decat profesori tineri, sau chiar batrani, al dracului.
Liceele acum, oh yeah, asta pot zice clar ca se duce rapid in jos, si ma uit la notele de la bac, unde si elevul are partea de vina, dar si profesorul. Deci sunt momente cand profesorul intarzie 30 minute, iar tu trebuie sa astepti in clasa, ok, no problem, vine el, se continua inca 20 minute pana la pauza si gata, nu ai voie sa ii zici nimic despre intarziatul lui, dar daca tu intarzii si 10 minute ca poate ai avut treaba, pai multi profesori te iau la rost.
Cu asa sistem se mai intreaba ei dc multi nu mai au motivatie si dc nu mai vin la ore? Sa se uite in oglinda si vor vedea motivul.
Deci facultatea ii facultativa, o faci daca doresti, dar totodata, birocratia te obliga sa o faci daca doresti un job bine platit, ca mnoh, trebuie sa ai diploma aia. Poti sa zici ca facultatea ii un fel de jecmaneala legala. Daca cineva ar dori sa dea foc la facultati de genul, eu ii dau un thumbs up.



0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
Cm.PuNky

[370HSSV 0773H]



Status: Offline
(online 9 hours ago)
Joined: 05 May 2012
Posts: 32814, Topics: 382
Location: Partea radioactiva a Raiului

Reputation: 5160.1
Votes: 729

    Battletag: postrow.ID_BATTLE_NET} 
Post Posted: 16-09-2015, 08:16:52 | Translate post to: ... (Click for more languages)

In toata europa de EST se afla cel mai prost sistem de invatamant din lume, se pune accent pe memorare si calcule foarte complicate de care omul de rand nu are nevoie sa nu mai zicem ca incet incet meseria se uita, toti invata poezii pe de rost si invata forumule si definitii la fizica, chimie etc in loc sa invete cum sa le foloseasca, in loc sa faca ei poezii, acum am vazut cum ii sistemul de invatamant aici in Germania, foarte diferit! foarte simplu! nu ii de mirare ca elevii Romani ce vin aici sa faca scoala mai toti ajung premianti pentru ca au invatat ca un calculator in Ro

Programa orara zapaceste de cap copii si nu ii ajuta cu mai nimic util in viata, noroc ca Romanii is descurcareti si cu timpul se adapteaza si invata sa se descurce in viata dar pe multi ii zapaceste si ajung sa lucreze in primul market sau prima benzinarie de care dau pe drum. Eram mai mereu pe locul doi sau trei la invatatura in clasa pentru ca retin minte foarte usor ce imi place, dar in clasa a 12 a vazusem invatatul inutil si foarte prost si am inceput sa invat din alte surse si ajunsesem sa lucrez ca electrician intr-o fabrica, totul frumos la mine dar stiti ce s-a intamplat cu cei de pe locul 1 si 3 ? cel de pe 3 s-a angajat ajutor de bucatar ca nu stia ce sa faca cu viata lui si cel de pe locul 1 s-a angajat la o firma de paza vorbisem foarte mult cu ele si am ramas prost cand am auzit ce vrea sa faca, ai avut numai medii de 9 si 10 si te angajezi paznic? in alte tari inca din scoala generala te intreaba ce vrei sa devii in viata si te ajuta sa mergi in directia aia, te ajuta! nu doar te intreaba.

Deci sistemul de invatamant ii foarte prost, extrem de prost! Orice invatatura in viata trebuie sa te ajute sa devii mai bun, mai descurcaret, mai ales in perioada cand nu esti deja major sa te orienteze in viata sau macar sa iti deie cateva idei, copii sunt lasati dupa liceu in voia sortii si pe profesori ii doare undeva ce fac elevii lor in viata pentru ca banii sunt mai importanti, dar asta ii alt subiect.

Cireasa de pe tort ii Sistemul de invatamant mereu schimbat, daca cei din sistem is dezorientati tot devine aiurea si dezorganizat.


~Iert dar nu uit~
Life is movement. Once you stop moving, you're dead. Choose life.
- Eugen Sandow
0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
Abis
[Banned user]


Banned


Status: Offline
(since 27-10-2015 08:19)
Joined: 30 Jul 2015
Posts: 1405, Topics: 34
Location: Clinica de reabilitare psihiatrica

Reputation: 87.4
Votes: 93

Battletag: postrow.ID_BATTLE_NET} 
Post Posted: 16-10-2015, 11:35:40 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Ar trebui schimbat si marite salariile cu 250%.In aceeasi situatie se afla si cel medical.
Salariile sunt foarte mici in comparatie cu ce pot face acesti oameni pentru romania ( stiu ca este cu litera mare.nu am nevoie de profesor de limba romana - )
Daca profesorii si medicii ar fi mai bine platiti ceea ce o sa se intample peste cam 100 si ceva de ani tara in sine se va schimba radical
Copil + scoala = profesor/medic = educatie+meserie de calitate = un stat mai bun si mai prosper
Toti profesorii realizeaza ca au facut 20 de ani de scoala si nu iau nici macar 20 de mil salariu pe luna si cica ar trebui sa ii invete pe copii cum sa devina mari in viata.
Sa nu mai spunem ca trebuie sa suporte toti tampitii si ratatii care vor sa para jmecheri.

Defapt daca stau bine si ma gandesc nu cred ca problema este in sistemul roman de invatamant.Cred ca mai degraba este la conducerea romaniei.



0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
goguletz BIRGAOANU

[Wicked Sick]



Status: Offline
(since 04-01-2019 20:59)
Joined: 02 Feb 2014
Posts: 12169, Topics: 504
Location: Italia (Botosani)

Reputation: -70
Votes: 459

        Battletag: postrow.ID_BATTLE_NET} 
Post Posted: 16-10-2015, 11:48:03 | Translate post to: ... (Click for more languages)

spun doar atat. salari mici profesori obositi si cu gandul la ziua de maine,din toate astea rezulta ca avem un sistem de invatamant cam subred

Goguletz spune ca nai curaj!!![/url]
0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
Raj

[#rehabisforquitters]



Status: Offline
(since 17-08-2018 16:54)
Joined: 02 Dec 2014
Posts: 3864, Topics: 118
Location: Bucuresti

Reputation: 788.5
Votes: 60

 
Post Posted: 16-10-2015, 12:36:37 | Translate post to: ... (Click for more languages)

sistem invechit, profesori batrani( comunisti) si prost platiti, de aici rezulta si lipsa de interes.
Sistemul de invatamant romanesc vs din alte tari e-faptul ca se bazeaza in prop de 90% doar pe teorie. proportia pt practica e mult mai mica si de aici rezulta faptul ca multi copilasi nu isi formeaza o gandire spre rezultate.
educatie financiara lipsa- gandire antreprenoriala 0

Cam asta e esentialul


Uita ceea ce ai invatat pentru a-ti aminti ceea ce stii!

0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
Paragon

[The Chosen One]



Status: Offline
(since 17-07-2022 05:43)
Joined: 21 Jun 2008
Posts: 23706, Topics: 796
Location: Bulgaria

Reputation: 2597.9
Votes: 215

Post Posted: 16-10-2015, 12:58:38 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Ca tot Raj a adus in discutie profesorii batrani. Uite si aici o problema majora pentru care multi isi baga piciorul in ea scoala sau chiulesc. Sunt plictisitori, nu au habar cum sa faca ora sa fie genul fun. Ei doar stau si iti dicteaza ca la ultimul sclav timp de o ora sau doua. Plus ca isi iau treaba mult prea in serios. Nu ii bine sa iti iei treaba prea in serios, si daca esti la securitatea nationala, te trezesti ca iei la bataie un mos nevinovat din cauza obsesiei tale care de orbeste in final si nu mai vezi anumite lucruri. Sa dispara generatia '50-'60 din cadrul didactic si poate o sa fie mai bine, sa speram.


0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
Raj

[#rehabisforquitters]



Status: Offline
(since 17-08-2018 16:54)
Joined: 02 Dec 2014
Posts: 3864, Topics: 118
Location: Bucuresti

Reputation: 788.5
Votes: 60

 
Post Posted: 16-10-2015, 13:06:40 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Ai dreptate, pe de o parte. Sunt plictisitori pentru ca sa fim seriosi tu te-ai duce cu entuziasm la birou stiind ca dupa 20 de ani ai salariu de 2000 lei...NOT. Pe vremea mea asa era.Preda cate 15 ore si scriai ca tampitul pana se termina pixul. Credeam ca s-au mai schimbat putin lucrurile de atunci.
Nu zice nimeni sa nu isi ia treaba in serios dar ca sa faci un curs sa fie captivant trebuie sa ai anumite abilitati de care majoritatea duc lipsa.
Odata disparuta generatia asta, o sa fie o mare lipsa de profesori. Multi tineri ori aleg reprofilarea pe alta meserie ori pleaca din tara. Sunt putini cei care aleg sa se duca profesor prin vreun sat uitat de lume.

E un mare cerc vicios , al naibilor de trist.

Nu sunt fan , dar am vazut zilele trecute filmuletul :

http://www.mediafax.ro/life-inedit/monolog-stela-popescu-in-las-fierbinti-despre-invatamantul-romanesc-un-copil-se-strica-repede-si-se-repara-greu-video-14824332


Uita ceea ce ai invatat pentru a-ti aminti ceea ce stii!

0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
Radical

[Madness forever]



Status: Offline
(since 13-04-2023 12:11)
Joined: 08 Sep 2011
Posts: 7438, Topics: 366
Location: Neverland

Reputation: 3074.2
Votes: 461

    Battletag: postrow.ID_BATTLE_NET} 
Post Posted: 16-10-2015, 13:22:39 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Oricat de prost e sistemul si oricat de vai de ei sunt profesorii....nici pramatiile alea care pica bacul nu au chef de carte sa fim seriosi.
Da sunt vinovati si profesorii si sistemul, dar cea mai mare vina o au elevii, aici bineinteles ca intra si parintii care de cand le intra pramatia la liceu nu ii mai intereseaza de situatia scolara a elevului - ba ai trecut clasa? da tata, bravo ia-ti o bere.
Alta faza cu facultatile din romania....my ***....eu am fost la Informatica (FMI - universitate) si acum termin Poli la Ing El, lucrez pe domeniu ca inginer arhitectura sisteme, stiti cat m-au ajutat facultatile? ....pauza . Cea mai mare facultate pentru mine a fost google si youtube - mereu cand nu am stiut ceva la munca - thank Berners for the W.W.W.
Am dr. ingineri de 50-60 de ani la care le rezolv anumite probleme doar pt ca stiu sa folosesc un motor de cautare.

0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
Raj

[#rehabisforquitters]



Status: Offline
(since 17-08-2018 16:54)
Joined: 02 Dec 2014
Posts: 3864, Topics: 118
Location: Bucuresti

Reputation: 788.5
Votes: 60

 
Post Posted: 16-10-2015, 13:33:04 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Corect, daca extrapolam problema ajungem la alta mai spinoasa. educatia pe care o ofera un parinte copilului...si aici e jale mare.
Pe de o parte lipsa educatiei a parintilor, duce la lipsa educatiei copiilor. Drept spus, am vazut si cazuri in care cei mici au fost educati super bine chiar daca parinti nu aveau nici macar o scoala generala terminata. Dupa mine, chestia asta tine de constiinta.
Fiind in lumea internetului si a informatiei cat de cat gratis e destul de usor sa gasesti un *** prin care sa iti indrumi odraslele.
Trebuie doar sa fii constient de asta si mai ales sa vrei.


Uita ceea ce ai invatat pentru a-ti aminti ceea ce stii!

0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
Abis
[Banned user]


Banned


Status: Offline
(since 27-10-2015 08:19)
Joined: 30 Jul 2015
Posts: 1405, Topics: 34
Location: Clinica de reabilitare psihiatrica

Reputation: 87.4
Votes: 93

Battletag: postrow.ID_BATTLE_NET} 
Post Posted: 20-10-2015, 07:23:41 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Parintii nu mai au timp sa ofere educatie copiilor pentru ca muncesc de la 8 la 12 ore ca sa le ofere un trai mai bun si sa nu le lipseasca nimic.Nu este vina parintilor.
Sistemul tarii este de vina in totalitate pentru tot ce se intampla.
Ar trebui sa se schimbe tot
Programul de lucru sa fie de cand pleci de acasa si pana cand ajungi si sa fii platit real
Stau probabil in cel mai mic oras din tara asta si totusi parcurg 3,5 km in 20 min ceea ce este inadmisibil.Pierd pe zi 40-60 min pe drum in loc sa spunem sa stau cu copilul meu.
Fiecare lucru gresit se reflecta asupra vietii noastre si automat asupra copiilor indiferent ca avem sau nu.
Am auzit la radio saptamana trecuta cum niste patroni finlandezi au redus programul de lucru la 6 ore iar salariul a ramas la fel si tot o duc mai bine decat noi.
Un copil chiar daca nu primeste educatie de la parinti si-o poate forma singur.
Daca profesorii nu pot preda cum trebuie si el chiar vrea sa invete tot are de unde.meseria se fura nu se invata.asa imi spunea fostul diriginte.



0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
Radical

[Madness forever]



Status: Offline
(since 13-04-2023 12:11)
Joined: 08 Sep 2011
Posts: 7438, Topics: 366
Location: Neverland

Reputation: 3074.2
Votes: 461

    Battletag: postrow.ID_BATTLE_NET} 
Post Posted: 20-10-2015, 08:23:09 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Abis wrote:
Parintii nu mai au timp sa ofere educatie copiilor pentru ca muncesc de la 8 la 12 ore ca sa le ofere un trai mai bun si sa nu le lipseasca nimic.Nu este vina parintilor.
Sistemul tarii este de vina in totalitate pentru tot ce se intampla.
Ar trebui sa se schimbe tot
Programul de lucru sa fie de cand pleci de acasa si pana cand ajungi si sa fii platit real
Stau probabil in cel mai mic oras din tara asta si totusi parcurg 3,5 km in 20 min ceea ce este inadmisibil.Pierd pe zi 40-60 min pe drum in loc sa spunem sa stau cu copilul meu.
Fiecare lucru gresit se reflecta asupra vietii noastre si automat asupra copiilor indiferent ca avem sau nu.
Am auzit la radio saptamana trecuta cum niste patroni finlandezi au redus programul de lucru la 6 ore iar salariul a ramas la fel si tot o duc mai bine decat noi.
Un copil chiar daca nu primeste educatie de la parinti si-o poate forma singur.
Daca profesorii nu pot preda cum trebuie si el chiar vrea sa invete tot are de unde.meseria se fura nu se invata.asa imi spunea fostul diriginte.

Nu toti parintii au scuza cu locul de munca, multi din ei pur si simplu ii doare in castravete, prefera sa afle ce mai spune Maruta si Capatos, astfel isi atrage copiii in stilul asta de viata "mondena" - iar copilul ajunge vedeta la protv pentru cele mai tari perle la bac.

0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
goguletz BIRGAOANU

[Wicked Sick]



Status: Offline
(since 04-01-2019 20:59)
Joined: 02 Feb 2014
Posts: 12169, Topics: 504
Location: Italia (Botosani)

Reputation: -70
Votes: 459

        Battletag: postrow.ID_BATTLE_NET} 
Post Posted: 20-10-2015, 08:26:45 | Translate post to: ... (Click for more languages)

intrun sistem precar de la lipsa parintilor in educatia copiilor se invart niste rotii si asa se ajunge si cu invantamantul sa fie la fel de plictisitor si precar

Goguletz spune ca nai curaj!!![/url]
0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
Paragon

[The Chosen One]



Status: Offline
(since 17-07-2022 05:43)
Joined: 21 Jun 2008
Posts: 23706, Topics: 796
Location: Bulgaria

Reputation: 2597.9
Votes: 215

Post Posted: 20-10-2015, 10:18:33 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Guvernul are partea de vina, ca dau salarii slabe profesorilor, si nu numai lor. Sa fim seriosi, mai maresc ei cu cate 50 lei brut asa odata pe an...ce sa faci cu ei? Te stergi la fund, ca din 50 brut, iei 35-40 net, iar taxele cresc aproape dublu. La profesori le scade motivatia, apoi ei isi cam baga piciorul in cursuri, apoi la studenti le scade motivatia, si uite ce sistem mutant misto avem in final. Uite si la anumite facultati, ba scot anumite materii, apoi ba iar baga de 3 ori mai multe materii decat au scos ultima data....daca asta nu ii bataie de joc, nu stiu ce ii. Astia nu mai stiu cum sa faca bani, si se coboara la un nivel prea de jos. Dar mnoh....birocratia, pupincurismul....o adunatura de lasi carora le este frica sa lupte. Acum cativa ani profesorii vroiau sa faca greva ca sa li se mareasca salariul....uite aici lasii cum i-au abandonat pe cei care luptau pentru ceva cu adevarat, iar de la un numar mare, s-a ajuns la un numar mic. Ce viitor sa ai in tara asta? Nu mai ai cum sa iti faci viitor cu vorba buna. Ori le dai o nucleara in cap, elimini pe cativa, faci un mic balans in economie, ori pleci in alta tara si ai mai mari sanse sa iti faci un viitor acolo, daca te duce capul, desigur, daca nu...atunci stai aici in tara si vinzi carne, maturi strada sau te confrunti cu prostimea a mai bine de 50% din clientii din magazinul in care lucrezi.
Vad oameni din astia mediocrii care au salar de 1500 ron net si deja sunt genul "Pfoai...look at ze moi, sunt shaf peste bani", si isi mai dau si aere din alea mai ceva ca un director sau presedinte al unei firme....Deci logica lor, 1500-2000 lei = esti shaf peste toti. Imediat il vor lua si pe presedinte la rost, ca au salar de tip Romania si isi "permit".
Hai ca la un profesor, conferentiar, doctor docent la facultate si altele, hai ca acolo poti avea aere ca mnoh...esti din ala cu vechime 30+ ani, ai salar de minim 4000 lei, cel putin, hai ca acolo mai merge, dar sa vina Gigel cu 1500 lei, care ii doar o flegma in ploaie, si sa isi dea aere de mare shaf....pai ii de tot rasul. Sunt destule specimene in tara asta minunata, unul din motivele bune pentru care ajungi la concluzia ca ii o idee buna sa mergi in alta tara mai civilizata, macar scapi de prostie, cu complet, dar macar de un procentaj mare scapi.



0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
goguletz BIRGAOANU

[Wicked Sick]



Status: Offline
(since 04-01-2019 20:59)
Joined: 02 Feb 2014
Posts: 12169, Topics: 504
Location: Italia (Botosani)

Reputation: -70
Votes: 459

        Battletag: postrow.ID_BATTLE_NET} 
Post Posted: 20-10-2015, 11:17:50 | Translate post to: ... (Click for more languages)

bine le zici paragon

Goguletz spune ca nai curaj!!![/url]
0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash  
Go to page 1, 2, 3  Next    


The time now is 26-04-2024, 06:55:49
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password


This message appears only once, so
like us now until it's too late ! :D
x