User
Pass
2FA
 
 

TORT CU CREMA DE VANILIE

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash
Author Message331
kE1N.

[Freakazoid]



Status: Offline
(since 04-07-2014 13:14)
Joined: 14 Jan 2013
Posts: 1779, Topics: 193
Location: Romania

Reputation: 21.8
Votes: 18

Post Posted: 14-04-2013, 19:24:42 | Translate post to: ... (Click for more languages)

INGREDIENTE

Blat:
5 oua
5 linguri zahar
4 linguri faina
1 lingura cacao
1 pliculet praf de copt
1 praf de sare
Crema:
250 ml frisca batuta tare
250 ml lapte
50 g unt
4 linguri zahar
3 galbenusuri
2 linguri faina
1 lingurita esenta de vanilie
Sirop:
1 cescuta apa
1\2 cescuta zahar
1 lingurita esenta de vanilie
Decor:
frisca batuta
aschii de ciocolata cu lapte
aschii de ciocolata alba
100 g ciocolata cu lapte + 1 lingurita unt
5 bomboane Ferrero Rocher
5 bomboane Raffaello

MOD DE PREPARARE RETETA TORT CU CREMA DE VANILIE

Blat: Batem albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugam putin cate putin zaharul.
Adaugam apoi galbenusurile unul cate unul si faina amestecam cu praful de copt si cacaoa.
Punem aluatul intr-o forma rotunda tapetata cu hartie de copt si dam vasul la cuptorul preincalzit pana cand blatul trece testul scobitorii.
Crema: Intr-un ibric punem 200 ml lapte la fiert.
Intr-un bol punem faina, zaharul, galbenusurile si esenta de vanilie.
Omogenizam usor si adaugam treptat laptele ramas(50 ml).
Cand laptele incepe sa fiarba adaugam compozitia precedenta si lasam sa fiarba la foc mic pana cand se ingroasa.
Luam de pe foc si adaugam untul, amestecand pana se incorporeaza bine in crema.
Lasam la racit.
Dupa ce crema s-a racit complet, o amestecam cu frisca batuta.
Sirop: Punem pe foc apa cu zaharul si lasam sa fiarba pana cand zaharul s-a topit, apoi luam de pe foc si adaugam esenta de vanilie.
Asamblare: Blatul rece de tort se taie in doua.
Punem prima parte de blat pe un platou, insiropam bine apoi intindem crema peste.
Apoi punem peste crema ce-a de-a doua parte de blat si o insiropam bine si pe aceasta.
Imbracam tortul in frisca, apoi il glazuram pe margine cu ciocolata topita impreuna cu untul pe baie de aburi.
Pe margine decoram tortul cu aschii de ciocolata cu lapte, iar deasupra cu aschii de ciocolata alba.
Pe marginea tortului punem bomboanele Raffaello si Ferrero Rocher.
Se da la frigider pana la servire.
Sa aveti pofta!



0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
fail. ;[
[Banned user]


Banned


Status: Offline
(since 14-04-2013 19:10)
Joined: 12 Apr 2013
Posts: 292, Topics: 33
Location: Undeva în România.

Reputation: -24.2
Votes: 4

Post Posted: 14-04-2013, 19:40:38 | Translate post to: ... (Click for more languages)

recomand



0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message

  Topic locked


Topic is closed, you cannot post any messages in it anymore




 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash  


The time now is 07-05-2024, 19:08:39
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password


This message appears only once, so
like us now until it's too late ! :D
x