User
Pass
2FA
 
 

Temperaturi

 
Post new topic   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Others -> IT -> Hardware
Author Message2181
liq

[FC OÞELUL GALAÞI]



Status: Offline
(since 27-09-2017 21:00)
Joined: 23 Dec 2006
Posts: 6176, Topics: 326
Location: Galati

Reputation: 331.9
Votes: 98

Post Posted: 20-12-2012, 03:09:00 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Salut, am temperaturi de 75 de grade pe ambele core-uri doar cu mess utorrent si browser deschis, vi se pare normal?

intel i3-3220 3.30 ghz cooler stock. credeti ca ar trebui sa cumpar un cooler separat?

edit: temperaturile le-am vz cu core temp si am de 75 de grade, iar cu speed fan imi arata pe la 26 de grade, dar sunt mai multe temperaturi acolo, temp1,temp2,temp3,temp4 cred ca-s temperaturipe pe threads, pana la urma care temperaturi sunt cele adevarate?


Intelligence plus character - that is the goal of true education
dr. Martin Luther King jr.
0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
nr913
[Banned user]


Banned


Status: Offline
(since 24-10-2013 12:06)
Joined: 24 Apr 2009
Posts: 4224, Topics: 223
Location: România

Reputation: 60.3
Votes: 156

 
Post Posted: 20-12-2012, 11:24:00 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Ești sigur ca nu ai vreun proces ascuns care mãnâncã CPU?

Attitude - A little thing that makes a BIG difference
0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
zaku

[Freakazoid]



Status: Offline
(since 04-05-2013 19:38)
Joined: 18 Sep 2012
Posts: 1882, Topics: 68
Location: Craiova

Reputation: -51.3
Votes: 7

 
Post Posted: 20-12-2012, 15:12:29 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Sau de vina poate fi pasta - .
0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
LightPaladin

[.: -Light Inside- :.]



Status: Offline
(since 18-08-2019 12:01)
Joined: 11 Jun 2011
Posts: 1162, Topics: 116
Location: Bucureºti - Ferentari

Reputation: 320.1
Votes: 17

           
Post Posted: 20-12-2012, 16:09:18 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Vezi in Task Manager, pe cat % sta procesorul in medie (daca sta pe 100%, ai virusi sau ceva)? O chestie similara pateam eu cu Core 2 Duo meu vechi. Problema era de la pasta. Gasesti cu vreo 10-15 lei pasta termoconductoare la cam orice magazin de componente IT.

Dai jos coolerul, cureti frumos toata pasta (atat de pe partea coolerului cat si de pe procesor, dupa care pui pasta cat mai uniform pe procesor. Trebuie sa pui cam cat un bob de orez pasta, si NU cum pun unii dementi tot tubul (da, am intalnit cazuri, aveau pasta de dadea pe-afara si se mirau ca tot li se incinge procesorul, cand el nu mai avea loc sa respire de la atata pasta).


"Oh, you think darkness is your ally. But you merely adopted the dark;
I was born in it, molded by it." - Bane (The Dark Knight Rises)

0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
liq

[FC OÞELUL GALAÞI]



Status: Offline
(since 27-09-2017 21:00)
Joined: 23 Dec 2006
Posts: 6176, Topics: 326
Location: Galati

Reputation: 331.9
Votes: 98

Post Posted: 20-12-2012, 19:31:30 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Tot calculatoru are 2 saptamani vechime, pasta e cea care vine preaplicata pe cooler cand il cumperi. Nu cred ca e de vina pasta.

Intelligence plus character - that is the goal of true education
dr. Martin Luther King jr.
0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
nr913
[Banned user]


Banned


Status: Offline
(since 24-10-2013 12:06)
Joined: 24 Apr 2009
Posts: 4224, Topics: 223
Location: România

Reputation: 60.3
Votes: 156

 
Post Posted: 20-12-2012, 20:14:07 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Nu e de vinã pasta. Vezi dacã ai conectat cooler-ul sau dacã funcționeazã, eu am deschis odatã carcasa sã o curãț de praf și am uitat sã conectez cooler-ul, am stat cu el așa 2 zile, aveam procesorul pe la 110°C.

Attitude - A little thing that makes a BIG difference
0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
LightPaladin

[.: -Light Inside- :.]



Status: Offline
(since 18-08-2019 12:01)
Joined: 11 Jun 2011
Posts: 1162, Topics: 116
Location: Bucureºti - Ferentari

Reputation: 320.1
Votes: 17

           
Post Posted: 20-12-2012, 20:40:05 | Translate post to: ... (Click for more languages)

@nr913: AMD probabil, nu? Din cate stiu Intel face throttle la 99 de grade.

Am presupus ca a inceput de curand sa ti se incinga. Vezi daca ai prins bine toate clamele de la cooler, eventual incearca sa tragi de el usor pe fiecare clama, vezi daca-l tine perfect strans. Si asta am patit la un moment dat, cedase o clama d-aia si nu facea contact perfect.

Cat despre pasta aia "din fabrica", nu m-as baza pe ea asa de mult. Eu unul de fiecare data prefer sa pun personal pasta pe care o am. Asta pentru ca la PCul asta pe care il am acum, nu stiu cum pusesera baietii aia pasta, dar imi statea i5-ul in 60 de grade pe idle. I-am pus pasta mea si acu sta pe 35 de grade.


"Oh, you think darkness is your ally. But you merely adopted the dark;
I was born in it, molded by it." - Bane (The Dark Knight Rises)

0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
nr913
[Banned user]


Banned


Status: Offline
(since 24-10-2013 12:06)
Joined: 24 Apr 2009
Posts: 4224, Topics: 223
Location: România

Reputation: 60.3
Votes: 156

 
Post Posted: 20-12-2012, 20:48:51 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Da, aveam un Athlon 64.

Attitude - A little thing that makes a BIG difference
0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
liq

[FC OÞELUL GALAÞI]



Status: Offline
(since 27-09-2017 21:00)
Joined: 23 Dec 2006
Posts: 6176, Topics: 326
Location: Galati

Reputation: 331.9
Votes: 98

Post Posted: 20-12-2012, 22:03:58 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Totul e montat corect, verificat si reverificat la montare. Cred ca programul ala nu era bun si imi arata temperaturi gresite (si nu erau in F) in speed fan, sunt temperaturi de maxim 30 de grade.

Intelligence plus character - that is the goal of true education
dr. Martin Luther King jr.
0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
*0ranGe ! extrem

[I ❤ MY POLO!]



Status: Offline
(since 11-12-2017 13:06)
Joined: 01 Jul 2007
Posts: 11423, Topics: 191
Location: Romania

Reputation: 683.4
Votes: 117

   
Post Posted: 20-12-2012, 22:52:35 | Translate post to: ... (Click for more languages)

De ce nu-ti verifici temperatura in bios ? Acolo aflii exact ce temperaturi ai. Simplu si nu-ti bati capul.

P.S: nr913, pe mai toate placile am vazut ca vin cu sisteme de "protectie" pentru cei care uita sa cupleze ventilatorul la procesor, CPU ERROR 1 si un ecran negru, nu bagi mufa, nu porneste, nu stiu ce placa de baza ai avut dar n-ar fi trebuit sa-ti porneasca fara ventilator.



0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
ovidiu_2311

[Mentally unStable]



Status: Offline
(since 13-08-2019 12:46)
Joined: 30 May 2010
Posts: 1326, Topics: 65
Location: Medias

Reputation: 438.7
Votes: 41

 
Post Posted: 20-12-2012, 23:11:45 | Translate post to: ... (Click for more languages)

liq wrote:
Salut, am temperaturi de 75 de grade pe ambele core-uri doar cu mess utorrent si browser deschis, vi se pare normal?

intel i3-3220 3.30 ghz cooler stock. credeti ca ar trebui sa cumpar un cooler separat?

edit: temperaturile le-am vz cu core temp si am de 75 de grade, iar cu speed fan imi arata pe la 26 de grade, dar sunt mai multe temperaturi acolo, temp1,temp2,temp3,temp4 cred ca-s temperaturipe pe threads, pana la urma care temperaturi sunt cele adevarate?


Daca zici ca iti arata doua temperaturi diferite cu doua programe diferite, fi atent ca nu cumva unul sa contorizeze in grade Celsius iar celalat in grade Fahrenheit si de aici sa fie diferenta mare de temperatura.



0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
nr913
[Banned user]


Banned


Status: Offline
(since 24-10-2013 12:06)
Joined: 24 Apr 2009
Posts: 4224, Topics: 223
Location: România

Reputation: 60.3
Votes: 156

 
Post Posted: 20-12-2012, 23:32:53 | Translate post to: ... (Click for more languages)

*0ranGe ! extrem wrote:
De ce nu-ti verifici temperatura in bios ? Acolo aflii exact ce temperaturi ai. Simplu si nu-ti bati capul.

P.S: nr913, pe mai toate placile am vazut ca vin cu sisteme de "protectie" pentru cei care uita sa cupleze ventilatorul la procesor, CPU ERROR 1 si un ecran negru, nu bagi mufa, nu porneste, nu stiu ce placa de baza ai avut dar n-ar fi trebuit sa-ti porneasca fara ventilator.

Era un PC de prin 2003-2004, chiar nu știu modelul plãcii.


Attitude - A little thing that makes a BIG difference
0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
zaku

[Freakazoid]



Status: Offline
(since 04-05-2013 19:38)
Joined: 18 Sep 2012
Posts: 1882, Topics: 68
Location: Craiova

Reputation: -51.3
Votes: 7

 
Post Posted: 21-12-2012, 00:54:47 | Translate post to: ... (Click for more languages)

nr913 wrote:
*0ranGe ! extrem wrote:
De ce nu-ti verifici temperatura in bios ? Acolo aflii exact ce temperaturi ai. Simplu si nu-ti bati capul.

P.S: nr913, pe mai toate placile am vazut ca vin cu sisteme de "protectie" pentru cei care uita sa cupleze ventilatorul la procesor, CPU ERROR 1 si un ecran negru, nu bagi mufa, nu porneste, nu stiu ce placa de baza ai avut dar n-ar fi trebuit sa-ti porneasca fara ventilator.

Era un PC de prin 2003-2004, chiar nu știu modelul plãcii.

Cred ca este ca vechia mea placa de baza pe socket A . Am patit si eu odata exact ca tine , nici nu se mai gasesc antichitati dalea . Am vreo 2 acasa care inca functioneaza bine , si nu am ce face cu ele .

0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message

  Topic locked


Topic is closed, you cannot post any messages in it anymore




 
Post new topic   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Others -> IT -> Hardware  


The time now is 24-02-2020, 22:41:17
Copyright info

Based on phpBB ro/com

 
 
 







I forgot my password


This message appears only once, so
like us now until it's too late ! :D
x