User
Pass
2FA
 
 

The White Death

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Politics & Social
Author Message604
BonJovi4EveR
[Banned user]


Banned


Status: Offline
(since 20-04-2016 19:39)
Joined: 17 Feb 2012
Posts: 18171, Topics: 590
Location: United States

Reputation: 195.3
Votes: 196

Post Posted: 10-10-2014, 12:54:15 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Lunetistul care a pus in genunchi Armata Rosie



  • Un adevarat cosmar pentru trupele sovietice in timpul Razboiului de Iarna din 1939, finlandezul Simo Hayha a fost responsabil pentru moartea a peste sapte sute de soldati inamici.

  • Nicicand in istorie nu a existat un om care sa fie in stare sa provoace asemenea pierderi omenesti de unul singur unei armate, comandamentul sovietic devenind intr-atat de ingrijorat incat a pus la cale nenumarate operatiuni cu scopul declarat de a-l neutraliza.

  • Uneori se incumeta si se apropia de transeele sovieticilor. Toate acestea le facea pe o vreme neiertatoare, temperaturile trecand de -20 de grade Celsius. Invazia sovietica incepuse la inceputul iernii, cand zilele incep sa se scurteze, Simo avand la dispozitie cel mult cateva ore de lumina.

  • Intr-o singura zi, pe 21 decembrie 1939, a reusit performanta sa impuste 25 de soldati, iar in alte trei peste 50.

  • Camuflajul a fost arma lui secreta si a folosit tehnici cu totul noi. Inainte sa isi aseze pusca batea zapada acolo unde vroia sa o puna ca atunci cand tragea reculul sa nu ridice in aer neaua.




Sursa: click.


Chiar daca nu este de actualitate, am tinut neaparat sa fac publica povestea celui mai bun lunetist din istoria razboaielor mondiale.


https://youtube.com/watch?v=jaLfxfpsmtY:


0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message

  Topic locked


Topic is closed, you cannot post any messages in it anymore




 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Politics & Social  


The time now is 10-05-2024, 00:25:26
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password


This message appears only once, so
like us now until it's too late ! :D
x