User
Pass
2FA
 
 

Tort cu ananas si mango

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy
Author Message395
R3dBuLL
[Banned user]


Banned


Status: Offline
(since 17-12-2018 22:08)
Joined: 28 Mar 2014
Posts: 5334, Topics: 554
Location: Romania

Reputation: 257.8
Votes: 364

     
Post Posted: 10-02-2015, 18:32:58 | Translate post to: ... (Click for more languages)

INGREDIENTE

blat:
3 oua,
3 linguri zahar,
3 linguri faina
blat de albusuri:
3 albusuri,
3 linguri zahar,
6 linguri nuca cocos,
1 lingura amidon
crema :
250 gr crema de branza,
280 ml iaurt,
2 banane coapte,
2 linguri zeama de lamaie,
5 linguri zahar pudra,
200 ml smantana de frisca,
1 plic gelatina
decor:
3 galbenusuri,
3 linguri zahar,
1 plic gelatina,
2-3 linguri nuca cocos
1 compot ananas
1 compot mango



Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute
MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ananas si mango:

Preparam mai intai primul blat. Separam albusurile si le batem spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si batem in continuare pana obtinem consistenta unei smantani groase. Adaugam galbenusurile, omogenizam compozitia, apoi cernem faina. Amestecam usor cu o lingura de lemn.Turnam compozitia intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt si dam tava la cuptor pana trece proba scobitorii. Scoatem blatul si il lasam la racit.

Pentru blatul de albusuri batem albusurile spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si batem in continuare pana obtinem consistenta unei smantani groase. Adaugam nuca de cocos si amidonul si amestecam usor cu o lingura de lemn. Turnam compozitia in aceeasi forma in care am copt primul blat.Punem blatul la cuptor pana se rumeneste usor.Scoatem blatul si il lasam la racit .

Scurgem separat compotul de ananas si compotul de mango. Hidratam gelatina cu 2 linguri zeama de la compotul de ananas. Infierbantam gelatina intr-un castronel la cuptorul cu microunde sau bain marie, fara a o fierbe. Mixam bananele cu zeama de lamaie.Amestecam branza cu iaurtul, bananele mixate si zaharul pudra.Adaugam o lingura crema in gelatina, amestecam rapid , apoi turnam gelatina in crema. Omogenizam bine. Batem smantana si o amestecam cu restul compozitiei.

Montam tortul intr-o forma putin mai mare decat cea in care am copt blaturile.Asezam primul blat pe care il insiropam cu zeama de la compotul de mango.Intindem 1/2 din crema si jumatate din bucatile de ananas, eventual taiate putin mai mici. Asezam blatul de albusuri,3/4 din crema ramasa,1/2 din cantitatea de mango taiat cubulete, apoi acoperim cu restul de crema.

Dam tortul la frigider pentru cel putin o ora. Scoatem tortul din forma si il asezam pe un platou. Amestecam galbenusurile cu zaharul pana isi maresc volumul, apoi adaugam 150 ml zeama de la compotul de ananas. Punem compozitia intr-un vas cu fundul dublu la foc mic si amestecam continuu pana compozitia se ingroase. Intre timp hidratam gelatina in 2 linguri apa rece.

Dam jos crema si adaugam gelatina. Amestecam energic. Mixam fructele ramase de ananas si mango si le adaugam in compozitie. Lasam sa se raceasca usor creama, apoi o turnam cu o lingura peste tort.

Ornam cu fulgi de cocos si lasam tortul la rece pana in momentul servirii.



0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID

  Topic locked


Topic is closed, you cannot post any messages in it anymore

Locked by lOl ^_*, 14 August 2015 16:21



 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy  


The time now is 12-02-2025, 08:06:19
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password


This message appears only once, so
like us now until it's too late ! :D
x