User
Pass
2FA

Tort de ciocolata si frisca

This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy
Author Message398
scipioaa

[Wicked Sick]

Status: Offline
(since 18-12-2021 07:57)

Votes: 601

Post Posted: 14-01-2016, 16:49:48 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Ingrediente

Pentru blat (inspiratie Licuta Marin)
200 g ciocolata amaruie
50 g unt
30 ml ulei
75 ml smantana pentru frisca
3 oua
100 g zahar
150 g faina
1 praf de copt
esenta de rom
Pentru crema de ciocolata:
250 g ciocolata
325 ml smantana pentru frisca
150 g mascarpone
Pentru ornat:
400 ml smantana pentru frisca
150 g mascarpone
1 lingura smantana fermentata
3 linguri zahar pudra
2 pliculete zahar vanilat
esenta de vanilie
Mod de preparare Tort de ciocolata si frisca:

Blat:

Punem intr-un vas ciocolata rupta bucatele, untul, uleiul si smantana pentru frisca. Punem vasul pe foc mic (sau la baine marie) si amestecam continuu pana obtinem o compozitie omogena. Dam deoparte si lasam la racit.

In crema de ciocolata racita, adaugam pe rand galbenusurile mixand energic, apoi cernem deasupra faina si praful de copt. Omogenizam si aromam dupa gust cu esenta de rom.

Albusurile le mixam cu un praf de sare pana devin o spuma tare. Adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea ferma si lucioasa. Bezeaua o vom incorpora in compozitia cu ciocolata, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Impartim compozitia in 3 parti egale si coacem 3 blaturi intr-o tava (18 cm diametru) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul incins la foc mediu, pentru cca 20 de minute fiecare. Cand sunt gata le scoatem pe un gratar si le lasam la racit.

Crema de ciocolata:

Peste ciocolata rupta bucatele se toarna smantana pentru frisca. Se pune vasul pe foc mic sau la baine marie si se fierbe fara a da in clocot, pana se topeste ciocolata. Se da deoparte, se lasa sa se raceasca, apoi se da la frigider pentru cateva ore, pana se raceste foarte bine

Compozitia racita se mixeaza pana incepe sa prinda consistenta, moment in care se adauga mascarponele si se mixeaza energic pana obtinem o compozitie ferma.

Eu am facut tortul cu o zi inainte, astfel ca l-am asamblat in tava in care am copt blaturile, tapetata cu folie alimentara. Am impartit crema in 2 parti egale si am repartizat intre blaturi. Am invelit bine in folie si am dat la frigider pana a doua zi dimineata.

A doua zi am rasturnat tortul pe un platou si am ornat cu frisca si crema mascarpone.

Jumatate din cantitatea de smantana pentru frisca (200 ml) am mixat-o pana a inceput sa prinda consistenta. Am adaugat zaharul pudra, zaharul vanilat si smantana. Am mixat pana frisca a devenit ferma si pufoasa. Am „imbracat” tortul intr-un strat generos.

Am procedat la fel cu restul de smantana pentru frisca, doar ca in loc de smantana am pus mascarpone. Se obtine o crema fina si ferma, perfecta pentru ornat.

Tortul se da la rece pana in momentul servirii.

Pofta buna! 😉

0 0

Back to top
View user's profile Send private message
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy  

The time now is 05-05-2025, 07:40:43
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

I forgot my password