Existing user? Sign in
Sign up
Games
Servers
Useful
User
Pass
2FA
[Tutorial] Cum sa creezi un userbar?
Freakz Forum Index
->
Trash Bin
->
Trash
Author
Gh0sT
[Legend]
Status: Offline
(online 1 week ago)
,
Topics: 210
Votes
: 967
Posted: 25-05-2017, 20:45:15
| Translate post to:
... (
Click for more languages
)
Cum sa creezi un userbar in Photoshop
-------------------------------------
Deschide un nou document (CTRL +N) cu dimensiunile standard ale unui userbar (350x19).
Vom folosi un gradient pentru fundal. Alege culorile si folosind Gradient Tool (G) fa un gradient dragut.
Ne-ar trebui si o textura si cel mai bine e sa o facem noi. Deschide un nou document (CTRL + N) cu dimensiunile 5x5 si fundal transparent.
Folosind Pencil Tool (B) fa o textura.
Acum v-a trebui s-o definim ca fiind o textura. Pentru asa, mergi la meniul Edit -> Define Pattern... In casuta de dialog in care iti cere numele texturii poti pune ce nume vrei.
Va trebui sa adaugam textura deja facuta in userbar-ul nostru. Creaza un Layer nou (CTRL + SHIFT + N) si dai Fill (SHIFT + F5). Din lista Use alegi Pattern, iar putin mai jos, alegi, din lista Custom Pattern, textura creeata mai devreme.
Nu arata foarte frumos, asadar o sa-i scadem opacitatea (pe la 25%).
Acum trebuie sa alegem o imagine reprezentativa pentru userbar-ul nostru. Eu am ales emblema Firefox.
Aceasta imagine o punem in userbar si o pozitional astfel incat sa arate cat mai frumos.
Acum putem adauga o semi-elipsa. Creaza un Layer nou (CTRL + SHIFT + N) si, folosind Eliptical Marquee Tool (M), fa o semi-elipsa pe care o umplii (SHIFT + F5) cu alb. De asemenea, ii scadem opacitatea, undeva pe la 25%.
Acum adaugam si textul. Eu am folosit fontul Visitor BRK, care este si indicat. Culoarea textului este alba.
O sa-i adaugam un contur negru pentru a-l scoate in evidenta. Pentru asta, mergi la Blending Options (Layer -> Layer Style -> Blending Options) si realizeaza setarile de mai jos.
Si gata userbar-ul! Acum, acesta arata cam asa:
De asemenea, putem adauga efecte logo-ului, iar varianta finala ar arata cam asa:
Only soft things can kill me...
2
0
Back to top
Freakz Forum Index
->
Trash Bin
->
Trash
The time now is 23-01-2025, 21:52:42
Copyright info
Based on phpBB