Existing user? Sign in
Sign up
Games
Servers
Useful
User
Pass
2FA
Tort Pavlova cu ciocolata!
Freakz Forum Index
->
Trash Bin
->
Trash
->
Gastronomy
Author
Message
395
Blade22
[:::Zmp.freakz.ro:::']
Status: Offline
(since 30-03-2020 13:16)
Joined: 27 Jun 2014
Posts: 11135
,
Topics: 668
Location:
Romania,Arad
Reputation:
54.2
Votes
: 637
Posted: 01-01-2017, 14:28:49
| Translate post to:
... (
Click for more languages
)
Ingrediente:
10 portii
Blat bezea 3 foi:
Albus 450 g
Zahar pudra 900 g
Cacao pudra 20 g
scortisoara 6 g
Ganache de ciocolata neagra 66%:
Frisca lichida 500 ml
Ciocolata neagra 66% 400 g
Unt 50 g
Crema Chantilly
Frisca lichida 35% grasime - 500 ml
Zahar pudra 20 g
Decor :
Alune de padure coapte – 100 gr
Zmeura – 100gr
Ciocolata 66% topita – 100 gr
Mod de preparare:
1. Incepeti cu bezeaua – ea este una frantuzeasca. Pentru fiecare foaie de bezea bateti 150gr de albusuri ( 5 albusuri), mai intai cu o treime din zaharul pudra, si dupa ce a devenit bezeaua mai compacta puneti si restul de zahar pudra. Bateti bezeaua la viteza mare.
2. Cand bezeaua este gata, turnati putin din amestecul de cacao si scortisoara si amestecati de sus in jos. Nu trebuie sa se incorporeze de tot, ci sa aiba doar niste insertii bezeaua.
3. Apoi turnati compozitia pe o foaie de copt si intindeti-o sa aiba 20 de cm. O puteti pune cu un pos sau cu o spatula. Mai turnati deasupra un pic din amestecul de scortisoara si cacao. Bagati bezeaua la cuptor la 90 de grade pentru 2,5 ore. Ea trebuie sa fie tare la exterior si un pic moale la interior. Cand e gata lasati-o sa se raceasca si sa se intareasca pana a doua zi. Repetati procesul pentru celelalte 2 blaturi ale tortului.
4. Pentru umplutura, turnati peste ciocolata smantana fierbinte si amestecati usor pana se topeste. Cand s-a topit, adaugati untul si amestecati bine. Acesta este ganache-ul pentru tort. Lasati-l sa se raceasca si apoi bagati-l la frigider o ora, dar amestecati in el din 10 in 10 minute ca sa nu se formeze crusta deasupra.
5. Bateti smantana de frisca cu 20 gr de zahar pentru a obtine crema chantilly.
6. Pentru a monta, puneti intai un pic de frisca pe mijlocul platoului, pentru ca blatul sa nu alunece si puneti prima foaie de bezea. Turnati 1/3 din crema de ciocolata. Puneti apoi frisca, cat sa acopere tot blatul. Presarati alune de padure pisate. Puneti apoi urmatoarea foaie de bezea, ganache-ul de ciocolata, alunele si frisca. Repetati pentru ultima foaie de bezea. La ultima, puneti mai putin frisca, sa nu pice pe margini. Decorati apoi cu ciocolata topita. Alune pisate si alune si zmeura.
Casuta vocala @Blade
FREE
0
0
Back to top
Freakz Forum Index
->
Trash Bin
->
Trash
->
Gastronomy
The time now is 28-06-2025, 13:06:54
Copyright info
Based on phpBB
ro
/
com
B
Login
I forgot my password
World of Warcraft
Login for more...
Download WoW 7.3.5
Misc
eSports
Achievements
Buy reputation with votes
Reputation trades
Forum rules
Ban list
Members list
User guide (FAQ)
World of Warcraft
View details