User
Pass
2FA
 
 

delicatesuri

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash
Author Message672
iulian.bilutza

[Mentally Stable]



Status: Offline
(since 05-04-2013 15:38)
Joined: 03 May 2012
Posts: 112, Topics: 8
Location: Romania

Reputation: -110.7
Votes: 11

Post Posted: 16-11-2012, 18:29:13 | Translate post to: ... (Click for more languages)

o marcare misterioasa
Timp de preparare:
50 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
2 salate
1 ceapa
citeva linguri smintina
2 rosii
sare
patrunjel
ulei
piper


Mod de preparare:
Se caleste ceapa taiata marunt, se inabusa si se adauga salata felioare , sare si piper. Se lasa citeva minute sa fiarba inabusit in zeama de rosii
Inainte de a se servi se amesteca cu smintina

CLATITE

Timp de preparare:
1 ora (complexitate medie)

Ingrediente:
pentru 2 pahare de faina se iau 500 g brinza de vaci
3/4 pahar smintina
3/4 pahar zahar
3 pahare lapte
2 oua
2 linguri unt


Mod de preparare:
Se sparge un ou intr-un castron se adauga 1 lingura de zahar tos, 1/2 lingurita de sare, 1 pahar de lapte rece si se amesteca. Dupa aceea se toarna cite putin faina cernuta, frecind bine cu o lingura de lemn apoi se adauga in aluat restul de lapte, putin cite putin. Se unge bine cu unt o tigaie incinsa se toarna aluat astfel incit pe toata tigaia sa fie intins un strat subtire si se pune pe foc potrivit. Cind partea de jos a clatitei s-a rumenit se scoate cu un cutit subtire se unge repede tigaia cu unt si se toarna iar aluat in ea. Clatitele trebuie sa fie foarte subtiri. Daca ele ies prea groase, trebuie subtiat aluatul adaugind putin lapte. Brinza de vaci pentru umplutura se trece prin sita se adauga 1 galbenus de ou, zahar, 1/2 lingurita de sare, coaja rasa de lamiie sau de portocala, 1 lingura de unt topit si totul se freaca bine (daca dorim, putem adauga in brinza stafide curatate). Se pune o lingura de brinza de vaci pe partea prajita a clatitei si se indoaie in forma de plic. Pentru ca la prajit sa nu se desfaca, partea indoita de deasupra trebuie unsa cu albus de ou. Dupa aceea clatitele se prajesc pe ambele parti intr-o tigaie cu grasime incinsa pina se formeaza o crusta rumena. Se servesc fierbinti presarate cu zahar pudra. Separat intr-o sosiera se serveste smintina. Se pot praji clatitele in tigaie pe ambele parti, apoi se umplu cu brinza de vaca preparata ca mai sus, se impatureaza ca un plic si se asaza intr-o tava una linga alta. Inainte de a fi servite la masa se stropesc cu unt cald si se dau 15 minute la cuptor fierbinte.
Se servesc calde pudrate cu zahar


IMMORTALS!!!
''TheSeuS:Hyperiooooon!!!
Hyprion: da
TheSeuS:In seara asta vei muri,no sa mai ramana nimic despre tine...!
Hyperion:Mai am ceva Moartea mea ma va face o LEGENDA...''


Last edited by iulian.bilutza on 16-11-2012, 18:30:35; edited 1 time in total
0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
DanieeL^^
[Banned user]


Banned


Status: Offline
(since 16-07-2014 11:15)
Joined: 15 Nov 2012
Posts: 559, Topics: 20
Location: Deva , România

Reputation: 51.3
Votes: 11

Post Posted: 16-11-2012, 18:30:22 | Translate post to: ... (Click for more languages)

multumesc ! -



0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
yo.yo

[Mentally Stable]



Status: Offline
(since 05-04-2013 15:40)
Joined: 06 Nov 2012
Posts: 36, Topics: 4
Location: Romania

Reputation: 9.2
Votes: 7

Post Posted: 16-11-2012, 18:47:56 | Translate post to: ... (Click for more languages)

e foarte bine ca puneti retete ne mai inspiram si noi -)

Posturi unite automat, 16-11-2012, 18:47:56

pui cu legume -
Timp de preparare:
1 ora si 10 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
2 pui mici
sare
piper
curry
boia de ardei
4 catei de usturoi
4 cepe
4 cartofi
un ardei gras
500 g rosii
6 linguri ulei


Mod de preparare:
Se taie puii in bucati mari, se dau prin sare amestecata cu piper, curry si boia. Cartofii se taie cuburi, ardeiul se taie fisii, ceapa si usturoiul se toaca marunt iar rosiile se oparesc si se taie cuburi. Bucatile de pui se prajesc in ulei, se scot si se pun la cald. Legumele se calesc in grasimea de la prajit, se condimenteaza si se aseaza intr-o forma rezistenta cu capac. Deasupra se pun bucatile de pui. Se acopera vasul si se tin la cuptor o ora.
Se serveste imediat.

0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message

  Topic locked


Topic is closed, you cannot post any messages in it anymore




 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash  


The time now is 13-05-2024, 05:58:38
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password


This message appears only once, so
like us now until it's too late ! :D
x