User
Pass
2FA
 
 

ARIPI DE ÃŽNGER – CHRUSCIKI

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy
Author Message88
GabrielDrunk

[classy]



Status: Offline
(since 15-12-2024 11:38)
Joined: 30 Apr 2015
Posts: 10694, Topics: 595
Location: France

Reputation: 1210.6
Votes: 296

     
Post Posted: 16-01-2016, 11:41:24 | Translate post to: ... (Click for more languages)


INGREDIENTE:

5 linguri de frișcã
5 gãlbenușuri
1/2 lingurițã sare
50 g zahãr
1 esențã de vanilie
300 g fãinã
zahãr pudrã
ulei pentru prãjit


PREPARARE:


Bate gãlbenușurile pânã se întãresc. Adaugã sarea treptat, în timp ce amesteci. Adaugã zahãrul și vanilia, bate bine. Adaugã, alternativ, frișca și fãina, pânã se omogenizeazã. (Este posibil, în funcție de umiditatea zilei în care gãtești, sã ai nevoie de mai multã fãinã decât cantitatea mai sus menționatã)
Pune aluatul pe un fund de lemn. Acoperã cu un prosop de bucãtãrie curat și lasã sã creascã, timp de 10 minute.
Frãmântã bine aluatul. ÃŽntinde-l într-o foaie foarte subțire. Taie în dreptunghiuri. Fã o secțiune micã în mijlocul fiecãrui dreptunghi în parte și trage un capãt prin el (sã arate ca o rãsuciturã).
Prãjește în ulei bine încins pânã devin aurii. Lasã la rãcit pe o farfurie timp de 3 minute – cu un șervețel pe ea, ca sã absoarbã grãsimea în exces.

Se pudreazã cu zahãr și se servesc.

0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy  


The time now is 17-08-2025, 04:43:29
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password