User
Pass
2FA
 
 

Baclava

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy
Author Message130
GabrielDrunk

[classy]



Status: Offline
(since 15-12-2024 11:38)
Joined: 30 Apr 2015
Posts: 10694, Topics: 595
Location: France

Reputation: 1210.6
Votes: 296

     
Post Posted: 14-01-2016, 17:52:44 | Translate post to: ... (Click for more languages)



INGREDIENTE:

1 pachet foi de placinta
150 g margarina
250 g miez de nuca
1 lingurita scorþisoara
250 g miere
300 ml apã
200 g zahar
1 lingurita esenþa de vanilie
1 lingurita esenþa rom


PREPARARE:

Preparã ºi tu cel mai cunoscut desert turcesc. Aceastã reþetã de baclava este simplã, dar delicioasã.

1. Se împart foile în trei parþi egale. Se macina nucile si se amesteca cu scorþisoara. Se topeste margarina pâna devine lichida.

2. În tava de copt se pune o prima foaie de placinta, se unge cu margarina, se pune urmatoarea foaie, se unge si tot asa pâna se termina prima treime de foi. Se pune jumatate din cantitatea de nuci amestecata cu scorþisoara. Se asaza peste nuci a doua treime de foi si se repeta operaþiunea de ungere facuta anterior. Se presara a doua jumatate de nuci macinate si se acopera cu ultima treime de foi unse.

3. Se acopera tava ca sa nu se usuce foile si se da la frigider 30-45 de minute. Se aprinde cuptorul, se scoate tava de la frigider si se porþioneaza baclavalele în forma de romb sau patrate, dupa preferinþa. Se da la cuptor 25 de minute, pâna se rumeneste.

4. Între timp, la foc mic, se fierbe un sirop din apa si zahar. Dupa ce au fiert, se adauga mierea, se mai da un clocot, iar la final se adauga esenþele. Se toarna siropul fierbinte peste baclavaua abia scoasa din cuptor. Se lasa sa se raceasca, iar când a ajuns la temperatura camerei se da la rece.

0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy  


The time now is 14-08-2025, 11:45:45
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password