Existing user? Sign in
Sign up
Games
Servers
Useful
User
Pass
2FA
Chec cu biscuiti
Freakz Forum Index
->
Trash Bin
->
Trash
->
Gastronomy
Author
scipioaa
[Wicked Sick]
Status: Offline
(since 18-12-2021 07:57)
,
Topics: 1804
Votes
: 601
Posted: 15-01-2016, 15:02:52
| Translate post to:
... (
Click for more languages
)
Ingrediente
5 oua
270 g faina
50 g biscuiti obisnuiti
250 g unt
200 g zahar
1 lingurita praf de copt
esenta de vanilie
70 g ciocolata amaruie
Pentru sosul de coacaze:
~100 g coacaze rosii
1 lingura zahar
Mod de preparare Chec cu biscuiti:
Untul moale (lasat la temperatura camerei) se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie pana devine pufos ca o crema. Adaugam galbenusurile pe rand, unul cate unul, mixand bine dupa fiecare.
Adaugam apoi faina amestecata cu praful de copt si omogenizam. Biscuitii ii punem in robotul de bucatarie si ii mixam pana obtinem un pesmet fin, apoi ii incorporam in compozitie.
Separat, batem albusurile spuma tare cu un praf de sare. Dam deoparte mixerul si cu ajutorul unei spatule incorporam spuma de albus in compozitie in 2-3 reprize, amestecand usor.
Ciocolata o vom toca cu cutitul, in bucatele mai mici sau mai mari, dupa cum va este preferinta. Incorporam usor, sa nu scoatem aerul din compozitie.
Turnam compozitia de chec intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu pesmet de biscuiti.
Tava gugulufNivelam frumos si dam tava la cuptor la foc mediu pentru cca 50 de minute, pana checul crapa usor la suprafata. Facem si proba cu scobitoarea. 😉
Lasam checul in tava, sa se racoreasca, apoi rasturnam pe un gratar si-l lasam sa se raceasca bine.
Pentru sosul de coacaze, am amestecat coacazele cu zahar si le-am pus la fiert la foc mic. Am fiert cateva minute, timp in care am amestecat constant si am zdrobit fructele cu lingura, sa iasa zeama din ele. Cand a inceput sa se ingroase am dat deoparte, am lasat sa se racoreasca, apoi am trecut prin sita si-am eliminat cojile si semintele.
Cam asta-i toata povestea checului, chec care intre timp a cam disparut.
Pofta buna! 😉
0
0
Back to top
Freakz Forum Index
->
Trash Bin
->
Trash
->
Gastronomy
The time now is 16-08-2025, 23:31:10