User
Pass
2FA
 
 

Chec cu crema mascarpone si capsuni

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy
Author Message125
scipioaa

[Wicked Sick]



Status: Offline
(since 18-12-2021 07:57)
Joined: 29 Dec 2014
Posts: 10134, Topics: 1804
Location: Romania

Reputation: 1658.2
Votes: 601

Post Posted: 13-01-2016, 15:01:43 | Translate post to: ... (Click for more languages)






Ingrediente

Pentru chec:
100 g unt
100 g zahar (pudra)
2 oua
200 g faina
1 lingurita praf de copt
125 ml lapte
esenta de vanilie
1 lingura cacao
Pentru crema mascarpone:
150 g mascarpone
200 ml smantana pentru frisca
75 g zahar
esenta de vanilie
Pentru decor:
capsuni
Mod de preparare Chec cu crema mascarpone si capsuni:

Chec marmorat:

Topim partial untul, apoi il mixam bine cu zaharul, esenta de vanilie si un praf de sare. Spargem ouale intr-un bol si mixand continuu le punem pe rand in crema de unt. Mixam bine dupa fiecare.

Faina o amestecam cu praful de copt si o incorporam in compozitie alternand cu laptele din care am lasat deoparte 2 linguri.

Impartim compozitia in doua parti aproximativ egale In una dintre ele punem cacaoa si cele 2 linguri de lapte ramase.

In tava (18 cm diametru) tapetata cu hartie de copt punem compozitia pentru chec. Incepand din centrul tavii alternam cele 2 compozitii, o lingura de compozitie alba, o lingura de compozitie cu cacao…

Dam tava la cuptor la foc mediu (150 grade la cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 40 de minute, pana checul trece cu scobitoarea. Scoatem checul pe un gratar si-l lasam la racit, cu tot cu hartia de copt.

Crema de mascarpone:

Mixam smantana pentru frisca pana incepe sa prinda consistenta. Se adauga 1 lingura zahar si se mixeaza pana frisca devine pufoasa. Nu este necesar sa fie teapana, doar sa fie pufoasa.

Mascarponele se mixeaza cu restul de zahar si esenta de vanilie, cat sa se omogenizeze.

Amestecam cele 2 compozitii si mixam bine pana obtinem o crema ferma.

Daca doriti puteti adauga in crema cateva capsuni taiate cubulete si scurse bine de zeama
Cu aceasta crema ornam checul.

Deasupra punem cateva capsuni, stropim cu ciocolata topita si…gata!

Pofta buna! 😉



0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy  


The time now is 12-08-2025, 03:13:15
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password