User
Pass
2FA
 
 

Chiftele cu sos de rosii si busuioc

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy
Author Message116
Zozohun

[C20H25N3O]



Status: Offline
(since 08-09-2019 17:04)
Joined: 04 Dec 2015
Posts: 2506, Topics: 552
Location: Romania

Reputation: 75.5
Votes: 393

Post Posted: 15-01-2016, 14:46:22 | Translate post to: ... (Click for more languages)



Ingrediente – Chiftele cu sos de rosii si busuioc
•700 g carne tocata (mix vita si porc)
•150 g cartofi fierti
•3 oua
•100 g parmezan ras
•sare
•piper
•2 catei mari usturoi
•2 linguri patrunjel tocat
•2 linguri ulei de masline

Ingrediente – Sos de rosii
•1 conserva rosii intregi Sun Food
•10-12 frunze de busuioc
•50 ml vin alb demisec
•150 ml supa vegetala/apa
•1 ceapa medie
•1 lingura ulei
•1 lingurita zahar
•sare
•piper boabe

Mod de preparare – Chiftele cu sos de rosii si busuioc
•Amestecam carnea tocata cu ouale, cartofii fierti reci decojiti si dati prin razatoare, parmezanul ras, patrunjelul, usturoiul dat prin razatoarea cu gauri mici, sare si piper dupa gust.
•Cu mainile usor umede, formam chiftelele si le asezam in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt. Le stropim cu uleiul de masline si le coacem in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru cca 25-30 minute.
•Dupa ce s-au rumenit uniform, scoatem chiftelele din cuptor si le asezam pe o farfurie pe care o acoperim, astfel incat chiftelele sa ramana calde
•Tocam ceapa marunt si o sotam intr-o oala in care am incalzit uleiul de masline. Cand ceapa s-a inmuiat, adaugam vinul alb si il lasam sa se evapore complet.
•Pasam rosiile, le amestecam cu supa vegetala si le adaugam in oala.
•Adaugam chiftelele, frunzele de busuioc, zaharul, sarea si piperul boabe.
•Acoperim oala cu un capac si fierbem chiftelele pentru cca 15-20 de minute sau pana cand sosul de rosii a atins consistenta dorita.
•Chiftelele cu sos de rosii sun bune calde, desi cunosc persoane care le prefera si reci. Eu intotdeauna le-am servit calde. Pofta buna!

0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy  


The time now is 14-08-2025, 17:48:41
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password