User
Pass
2FA
 
 

Chiftelute marinate

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy
Author Message72
Zozohun

[C20H25N3O]



Status: Offline
(since 08-09-2019 17:04)
Joined: 04 Dec 2015
Posts: 2506, Topics: 552
Location: Romania

Reputation: 75.5
Votes: 393

Post Posted: 16-01-2016, 13:05:20 | Translate post to: ... (Click for more languages)



Ingrediente – Chiftelute marinate
•1 kg carne tocata porc
•4 oua
•5 catei usuroi
•2 cepe medii
•2 felii paine muiate in lapte
•marar
•cimbru
•sare
•piper

Ingrediente – Sos pentru chiftele marinate
•2 catei usturoi
•2 linguri de ulei masline/floarea soarelui
•5-6 linguri sos de rosii
•2 cani apa
•2 foi dafin
• 1 lingurita piper boabe
•1 lingurita rasa zahar
•1 lingurita rasa faina

Mod de preparare – Chiftele marinate
•Amestecam carnea tocata cu ceapa si usturoiul date prin razatoare, cu feliile de paine inmuiate in lapte si apoi stoarse, cu mararul, cimbrul, sarea si piperul si cele 4 oua.
•Punem amestecul in frigider pentru 30 de minute, apoi formam chiftelutele cu mana usor umeda. Le tavalim prin faina, le aplatizam putin si le prajim in ulei incins (recomand uleiul de arahide pentru prajit), cate 3-4 minute pe fiecare parte.
Mod de preparare – Sos pentru chiftele marinate
•Calim cei doi catei de usturoi cu tot cu coaja, dar zdrobiti cu muchia unui cutit, in ulei incins. Cand usturoiul incepe sa sfaraie, il scoatem din tigaie si il aruncam. Usturoiul se caleste cu tot cu coaja deoarece lasa o aroma placuta si nu foarte puternica uleiului.
•Punem chiftelutele prajite in uleiul incins si aromat. Amestecam 1 lingurita de zahar cu sucul de rosii si 2 cani cu apa (cca 300 ml apa). Adaugam acest amestec peste chiftelute.
•Adaugam in sos foile de dafin si piperul, si lasam sosul sa scada, pe foc moderat, cam jumatate de ora.
•Daca dorim un sos cu o consistenta mai densa, dupa 30 de minute de fierbere, amestecam 1 lingurita de faina cu cateva linguri de sos si adaugam peste chiftelute. Mai lasam cam 5 minute sa fiarba bine faina si sa se ingroase sosul. Pofta buna!

0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy  


The time now is 17-08-2025, 22:44:54
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password