User
Pass
2FA
 
 

Ciorba de pui cu taitei

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy
Author Message122
GabrielDrunk

[classy]



Status: Offline
(since 15-12-2024 11:38)
Joined: 30 Apr 2015
Posts: 10694, Topics: 595
Location: France

Reputation: 1210.6
Votes: 296

     
Post Posted: 13-01-2016, 15:49:44 | Translate post to: ... (Click for more languages)

ingrediente:

Pui intreg 1.5 kg
Ardei gras 1 buc
Radacina de telina 1 buc una mica sau o bucata din o telina mai mare
Radacina patrunjel(Albitura) 1 buc
Ceapa alba 2 buc
Morcov 2 buc
Cartofi 2 buc
Frunze de dafin 2 buc
Patrunjel verde 1 buc adica 1 legatura
Bors acru 300 ml potriviti dupa gust
Sare 2 linguri dupa gust
Taietei de casa 100 g

1.Puiul se spala bine, se portioneaza bucati potrivite.

2
Pregatim prim runda de legume, cele pentru aromatizarea supei:
- morcov, jumatate de ardei, ceapa, si radacinile de telina, patrunjel si pastarnac
Ar fi bine sa aveti macar jumatate din ele, ca sa fie ciorba cat mai gustoasa si aromata.

3
Intr-o cratita de 5 litri se pune carnea, se toarna apa cat s-o acopere bine si se pune pe foc.

4
Cand incepe sa fiarba scoateti spuma de deasupra cu o lingura sau spumiera.

5
Adaugati legumele pregatite mai sus si frunza de dafin.
Ciorba de pui cu taitei (Zeama) - Reteta VIDEO - Pas 6
6
Faceti focul mic si lasati sa fiarba 1-2 ore pana este gata carnea.
Daca folositi carne din comert este suficient 1 ora, de obicei puii de casa la fel, daca aveti carne de gaina sau cocos aveti grija s-o fierbeti mai mult, pana este gata.

7
Dupa acest timp scoateti legumele fierte din supa, ele si-au facut treaba.

8
Restul de legume - cartofii, 1 morcov si o jumatate de ardei - se taie cubulete.

9
Patrunjelul se toaca marunt.

10
La fel si ceapa.

11
Se adauga morcovii, cartofii si ardeiul cubulete in ciorba. Faceti focul mic si lasati sa fiarba 15-20 de minute.

12
Dupa acest timp adaugati taiteii, amestecati bine si lasati sa fiarba 7-10 minute, in functie de grosimea lor.

13
Adaugati borsul dupa gust.

14
La fel si sarea.
Amestecati bine si lasati sa mai fiarba 5 minute.

15
La final puneti in ciorba patrunjelul tocat si ceapa. Da, nu am gresit, ceapa o pun cruda la urma si ciorba are un gust deosebit.
Lasati sa fiarba doar vreo 10 secunde, nu mai mult. Este trucul bunicii mele si este chiar unul bun.

16
Imediat dupa acest timp inchideti focul.

17
Puneti capacul si lasati ciorba sa se patrunda 15-30 de minute.
Se mai poate adauga pe langa patrunjel si putin leustean, eu prefer fara el, dar asta tine doar de gustul meu.

18
Serviti fierbinte sau calda, optional cu putina smantana si un adei iute pe langa.
Pofta Buna!

0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy  


The time now is 12-08-2025, 12:53:27
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password