User
Pass
2FA
 
 

Clatite umplute cu spanac si mozzarella Granarolo

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy
Author Message189
Zozohun

[C20H25N3O]



Status: Offline
(since 08-09-2019 17:04)
Joined: 04 Dec 2015
Posts: 2506, Topics: 552
Location: Romania

Reputation: 75.5
Votes: 393

Post Posted: 15-01-2016, 16:12:29 | Translate post to: ... (Click for more languages)



Ingrediente – Clatite umplute cu spanac si mozzarella (6 bucati)
•2 oua
•125 g faina
•200 ml lapte
•1 lingura unt topit/1 lingura ulei de masline
•250 g spanac fiert
•200 g mozzarella Granarolo (2 pungute)
•1 catel usturoi
•1 ardei iute mic, uscat
•20 ml vin alb demisec
•sare
•piper

Mod de preparare
•Punem in robot ouale, faina, laptele si o lingura de unt topit la temperatura camerei sau ulei de masline. Mixam la o viteza medie, pana cand obtinem un aluat omogen.
•Incalzim o tigaie antiaderenta (cca 32 cm diametru), o ungem cu un fir de ulei de masline si adaugam un polonic de aluat. Rotim tigaia pana cand aluatul se intinde uniform pe intreaga suprafata a tigaii. Prajim clatita cate 2 minute pe fiecare parte, la foc mediu.
•Procedam in acest fel cu toate clatitele. Le asezam pe o farfurie si le lasam sa se raceasca.

Clatite umplute cu spanac si mozzarella Granarolo - preparare clatite
•Punem 1 lingura cu ulei de masline intr-o tigaie antiaderenta, adaugam un catel de usturoi necuratat, usor zdrobit, si un ardei iute de dimensiuni mici, uscat. Cand uleiul este perfect incins, eliminam ardeiul iute si catelul de uturoi si adaugam spanacul fiert, foarte bine scurs , sare si piper dupa gust. Il sotam 1-2 minute, apoi adaugam vinul alb si amestecam bine.
•Cand alcoolul s-a evaporat, stingem focul si punem spanacul intr-o sita sa se scurga si sa se raceasca.
•Dupa ce spanacul este complet rece, il tocam marunt si il amestecam cu mozzarella taiata in cubulete mici.

Clatite umplute cu spanac si mozzarella Granarolo - detaliu mozza
• Punem in centrul fiecarei clatite 1-2 linguri din mixul de spanac si mozzarella.

Clatite umplute cu spanac si mozzarella Granarolo - umplutura spanac
• Ridicam marginile, dandu-i o forma de punguta. Legam fiecare clatita cu un fir de iarba ciorii.

Clatite umplute cu spanac si mozzarella Granarolo - clatite umplute
•Asezam clatitele intr-o forma usor unsa cu ulei de masline sau unt, le pudram cu putin parmezan sau cubulete mici de mozzarella pe deasupra si le introducem in cuptorul preincalzit la 200°C, pentru 6-7 minute.
•Le servim cu pofta! Sunt delicioase!

0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy  


The time now is 15-08-2025, 05:30:45
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password