User
Pass
2FA

Creveti prajiti in unt si usturoi

This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy
Author Message167
Freakz*DuLceTeL

[S3X*p3rMaN3nTy; x ]

Status: Offline
(since 09-04-2022 10:29)

Votes: 668

Post Posted: 19-07-2016, 13:13:56 | Translate post to: ... (Click for more languages)

preferinþã)
50 g de unt
3 cãþei de usturoi
1/2 limetã (sucul de la)
sare ºi piper dupã preferinþe

Mod de preparare
Pentru foarte multe tari, crevetii prezinta cele mai consumate si apreciate fructe de mare.

Se consuma ca aperitive, salate, supe, feluri principale si chiar si cu pizza.

Si daca ieri, am facut o delicioasa supa thailandeza Tom Yum, pe care am devorat-o impreuna cu Cristi, azi dimineata, m-am folosit de prilejul ca mi-au ramas creveti proaspeti nefolositi ieri si am pregatit un delicios preparat, foarte usor de gatit si foarte aromat - mai ales pentru cei ce adora aroma usturoiului gatit - pe post de mic dejun: creveti prajiti in unt cu usturoi!

Dupa cum deja stiti, mai intai curatam crevetii: ii decorticam (pana la codita sau in intregime), scoatem vena neagra de pe spatele crevetelui si-i spalam.

Incingem o tigaie si adaugam untul. Lasam sa se topeasca si il lasam la incins pana nu mai spumega.

Zdrobim usturoiul cu lama cutitului si il adaugam in untul incins. Cand aroma acestuia te invaluie, punem si crevetii in tigaie. Ii prajim pana se fac rozali (nu mai mult de 4-5 minute, pentru ca se vor intari).

Adaugam zeama de la limeta si asezonam.

Scoatem crevetii din tigaie si-i punem in farfurie. Turnam sosul de unt si limeta peste ei (pentru cei ce prefera patrunjelul, pot orna preparatul cu patrunjel tocat).

0 0

Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy  

The time now is 06-08-2025, 13:03:22
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

I forgot my password