User
Pass
2FA

Dieta ºi grupele de sânge

This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Discussions/Help
Author Message4244
Shocker

[Freakz owner]

Status: Offline
(since 08-02-2020 12:17)

Votes: 829

Post Posted: 10-06-2007, 15:56:59 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Am de scris o lucrare de diplomã despre genele sistemului ABO. Printre multe am scris ºi despre "Dieta ºi grupele de sânge". Mã gândeam cã poate o sã intereseze pe careva, aºa cã am postat ºi aici:

Se cunoaºte faptul cã, grupele de sânge sunt cele ce definesc, dar nu în totalitate, compatibilitatea dintre douã organisme, important mai ales în cazul transfuziilor sanguine. Existã 4 tipuri diferite de dietã în funcþie de cele 4 grupe sanguine – pe baza îmbinãrii ºtiinþifice ale geneticii, imunologiei ºi elementelor de nutriþie, cu rezultate verificare. (dr. d’Adamo – 1989, Asociaþia americanã a medicilor naturiºti).

Grupa sanguinã O – posedã în marea majoritate un foarte puternic sistem imunitar. Aparatul digestiv este adaptat la consumul preponderent de carne, persoanele din grupa O având din acest motiv probleme de adaptare la noile tipuri de alimentaþie din lumea modernã ºi la rapidele schimbãri de mediu. Alimentaþia trebuie sã fie bogatã în proteine, pe care le extrage din produsele de carne, peºte ºi unele vegetale, dar tranzitul intestinal este încetinit din lipsa fibrelor vegetale din alimentaþie. Acest tip sanguin este caracterizat printr-un mod activ de viaþã cu consum mare de energie, de aceea – în contextul vieþii moderne sã urmeze un program de activitate fizicã intensã, din care sã nu lipseascã sportul. Predispusã la – hipotiroidie, artrite, tulburãri digestive.

Grupa sanguinã A – posesorii au ca trãsãturi comune chibzuiala, buna colaborare, precizia executãrii unor activitãþi ºi sarcini – toate aceste particularitãþi datorându-se caracterului lor de oameni apropiaþi pãmântului, fiind de aceea incluºi în categoria „agricultorilor” sau altfel spus a primilor vegetarieni. Se acomodeazã cu uºurinþã la schimbãrile din mediul înconjurãtor, iar alimentaþia cuprinde cu preponderenþã vegetale ºi toate alimentele înrudite acestora. Preferinþele se îndreaptã spre legume, cereale, fructe, alge dar ºi peºte. Profilul alimentar este preponderent vegetal, datoritã acestui mod de viaþã, ei sunt sensibili mai ales în privinþa aparatului digestiv ºi a apãrãrii împotriva infecþiilor (sistem imunitar vulnerabil). Riscul de îmbolnãvire creºte ºi mai mult în cazul unor afectãri ale ficatului ºi cãilor biliare, a diabetului zaharat, a unor forme de anemie feriprivã ºi chiar în cazul unor boli cardiace.
În multe privinþe, grupa sanguinã A este opusul grupei sanguine O din punct de vedere al metabolismului. În vreme ce alimentele de origine animalã accelereazã rata metabolicã la grupa sanguinã O ºi îl fac mai eficient, ele au un efect foarte diferit asupra celor cu grupa sanguinã A. Unele persoane cu grupa sanguinã A prezintã retenþie hidricã. Sistemul lor digestiv prelucreazã lent alimentele greu suportabile. Cei cu grupa sanguinã O îºi ard alimentele ca un combustibil. Cei cu grupa sanguinã A depoziteazã în final carnea sub formã de grãsime. Cauza acestei diferenþe este acidul gastric. În timp ce persoanele cu grupa sanguinã O au un nivel ridicat al acidului gastric, care promoveazã digestia uºoarã a cãrnii, cei cu grupa sanguinã A au un conþinut de acid gastric redus – predispus unei diete vegetariene.
Produsele lactate sunt de asemenea, slab digerate de cei cu grupa sanguinã A ºi ele provoacã reacþii insulinice – un alt factor în încetinirea metabolicã. În plus, produsele lactate sunt foarte bogate în grãsimi saturate care afecteazã inima ºi duce la obezitate ºi diabet.
Pentru a obþine cele mai mari beneficii, cei cu grupa A ar trebui sã elimine toate produsele de carne din alimentaþie. La persoanele cu grupa A care suferã de alergii sau prezintã probleme respiratorii produsele lactate cresc cu mult cantitatea de mucus pe care o secretã, cei cu grupa A producând în mod normal mai mult mucus decât celelalte grupe sanguine, deoarece au nevoie de o protecþie suplimentarã pe care o asigurã sistemele lor imunitare prea îngãduitoare. Legumele sunt vitale pentru dieta grupei A – furnizând minerale, enzime, antioxidanþi. Activitatea fizicã recomandatã este una liniºtitã ºi lentã, fãrã mari solicitãri. Predispusã la – boli neoplazice, diabet zaharat.

Grupa sanguinã B – grupa sanguinã O ºi grupa sanguinã A par a fi în multe privinþe doi poli opuºi. Dar grupa sanguinã B prezintã trãsãturi unice ºi uneori cameleonice. În multe privinþe, grupa sanguinã B se aseamãnã cu grupa sanguinã O încât cele douã par înrudite.
Posesorii acestei grupe, robuºti ºi ageri, au un sistem imunitar puternic, cu o capacitate crescutã de acomodare la condiþiile de mediu, toate acestea dublate de un sistem nervos bine reglat. De obicei sunt capabili sã reziste la multe din cele mai severe boli caracteristice vieþii moderne; cum ar fi cardiopatiile ºi cancerul. Reversul medaliei în cazul unui sistem puternic ºi hiper-reactiv este cel unor boli autoimune, (organismul reacþioneazã nefiresc, nerecunoscând ca fiind proprii unele structuri ale sale) – lupus eritematos, scleroza multiplã, unele afecþiuni articulare, sindromul de obosealã cronicã. Chisturile ovariene ºi fibroamele uterine, precum ºi alte tumori benigne ale tractului genital feminin sunt întâlnite mai frecvent la femeile cu grupa B. O oarecare susceptibilitate este prezentã ºi în legãturã cu cancerele tractului digestiv, cele pancreatice, ale veziculei ºi cãilor biliare.
Profilul alimentar este foarte variat, meniul preferat este compus dintr-o varietate cât mai mare de elemente, care cuprinde carnea, lactatele, cerealele, legumele, fructele. Echilibrul caracteristic acestor persoane se rãsfrânge ºi asupra modului de alimentaþie, ei mâncând orice.
Activitãþile fizice recomandate sunt cele cu o solicitare energeticã moderatã – mersul pe jos, cu bicicleta ºi sporturile netraumatizante ca înotul, tenisul, badmintonul. Predispusã la – ulcer, herpes, boli cronice.

Grupa sanguinã AB – grupã mai rar întâlnitã, dar complexã din punct de vedere biologic, neîncadrându-se în nici una din caracteristicile celorlalte grupe. Uneori se aseamãnã cu grupa sanguinã A, alteori cu grupa sanguinã B ºi uneori pare a fi o fuziune a ambelor, un fel de grupã „hibrid”. Aceastã proprietate poate fi pozitivã sau negativã în funcþie de circumstanþe, astfel încât dieta grupei sanguine AB necesitã o cunoaºtere a listei de alimente ºi o familiarizare atât cu dieta grupei sanguine A cât ºi B. În esenþã majoritatea alimentelor contraindicate fie pentru grupa sanguinã A, fie pentru grupa sanguinã B sunt probabil nerecomandate pentru AB, deºi existã unele excepþii. Cei cu grupa sanguinã AB sunt adesea mai puternici ºi mai activi decât cei cu grupa sanguinã A mai sedentari. Acest surplus de elan vital se poate datora faptului cã memoria lor geneticã cuprinde ºi elemente proprii strãmoºilor grupei sanguine B, locuitori ai stepelor.
În ceea ce priveºte consumul de produse din carne, persoanele cu grupa sanguinã AB împrumutã caracteristici atât de la A cât ºi de la B, la fel ca cei din grupa sanguinã A, cei din grupa sanguinã AB nu produc suficient suc gastric pentru a digera eficient cantitãþi prea mari de proteine animale, dar au nevoie de unele proteine mai ales din carnea de miel, oaie, curcan în loc de carne de vitã – moºtenire de la grupa sanguinã B. Produsele de carne afumatã sau conservatã trebuie evitate deoarece pot determina cancer gastric, trãsãturã comunã cu cei din grupa sanguinã A.
În privinþa produselor lactate cei cu grupa sanguinã AB se pot identifica cu cei din B. Posesorii grupei sanguine AB au moºtenit cu exactitate modelul de rãspuns la stres al grupei sanguine A ºi nu se aseamãnã deloc cu B.
Activitatea fizicã, sporturile ºi exerciþiile înalt competitive nu vor face decât sã epuizeze energia nervoasã, vor tensiona din nou ºi vor lãsa sistemul imunitar deschis la boli.

FREAKZ COMMUNITY @ Facebook
WOW FREAKZ @ Facebook
0 0

Back to top
View user's profile Send private message
ex-liq.

[Freakazoid]

(since 18-06-2007 21:36)

Votes: 4

Post Posted: 10-06-2007, 17:02:28 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Si cine crezi ca citeste toata chestia asta - ?
0 0

Back to top
blader

[Madness?]

(since 05-01-2016 15:32)

Votes: 44

Post Posted: 10-06-2007, 17:20:55 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Am citit-o. -

Dereglat, ca un ceas antic.
Exile the Ninja wrote:
In2ition , esti un carnat afumat. Ada' slanina aici si o felie de pita, te mananc ba.

0 0

Back to top
r@mbo

[Luptator K1]

(since 01-02-2016 20:49)

Votes: 7

Post Posted: 10-06-2007, 17:48:30 | Translate post to: ... (Click for more languages)

e interesant dar e prea mult de citit -
0 0

Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
Shocker

[Freakz owner]

Post Posted: 10-06-2007, 18:22:04 | Translate post to: ... (Click for more languages)

r@mbo wrote:

Pacat, tocmai ai luat un warn -

liquidz0r wrote:

Cei interesati -

WOW FREAKZ @ Facebook
0 0

Back to top
r@mbo

[Luptator K1]

(since 01-02-2016 20:49)

Post Posted: 11-06-2007, 09:07:30 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Shocker wrote:
r@mbo wrote:

liquidz0r wrote:

Cei interesati -

pt ce am luat warn Thinking ,bai frate lui liq nu ii da nimeni nik si yo am citit primu rand ,dak ziceam asa numai luam warn nu? voi nu vedeti ce minte de copii inapoiati aveti ??? o sa ne intalnim noi odata knd fac astia intalniri sa va vad si eu cu cine vb pe aci... dar imi imaginez... (poti sa imi mai dai un warn sau cate mai trb si sa imi dai si ban )

0 0

Back to top
Alpha_Kill3r

[Maniac]

(since 06-01-2011 19:10)

Votes: 4

Post Posted: 11-06-2007, 18:32:13 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Ii bun referatul Shocker...sunt multe detalii pe care nu le stiam..Daca mai faci astfel de referate nu ezita sa le postezi -

Populatia Pamantului e in crestere...Inteligenta ramane constanta
0 0

Back to top
Shocker

[Freakz owner]

Post Posted: 11-06-2007, 21:57:16 | Translate post to: ... (Click for more languages)

r@mbo wrote:
Shocker wrote:
r@mbo wrote:

liquidz0r wrote:

Cei interesati -

pt ce am luat warn Thinking ,bai frate lui liq nu ii da nimeni nik si yo am citit primu rand ,dak ziceam asa numai luam warn nu? voi nu vedeti ce minte de copii inapoiati aveti ??? o sa ne intalnim noi odata knd fac astia intalniri sa va vad si eu cu cine vb pe aci... dar imi imaginez... (poti sa imi mai dai un warn sau cate mai trb si sa imi dai si ban )

E o diferenta intre postul lui liq si postul tau. Daca ai avea putin mai multa materie cenusie probabil ti-ai da seama. Nu am timp de polemici, daca vrei du-te si contesta-ti warn-ul la "Conetestatii warn-uri"
r@mbo wrote:
o sa ne intalnim noi odata knd fac astia intalniri sa va vad si eu cu cine vb pe aci... dar imi imaginez...

Crede-ma ca nu iti imaginezi -

WOW FREAKZ @ Facebook
0 0

Back to top
BzLoleX

[Grãdinaru ªef]

(since 30-08-2015 23:39)

Post Posted: 12-06-2007, 08:13:12 | Translate post to: ... (Click for more languages)

L-am citi si pot spune ca e f bun - .Sa mai postezi d'asteam
0 0

Back to top
Taifun

[Mentally Stable]

(since 18-04-2018 11:06)

Votes: 6

Post Posted: 17-06-2007, 13:33:11 | Translate post to: ... (Click for more languages)

destul de interesant... - pt cei care au referat sau cei care sunt pasionati de medicina -
0 0

Back to top
Pepsi

[Liverpool F.C FaN :X]

(since 08-05-2021 22:22)

Votes: 9

Post Posted: 25-06-2007, 12:11:11 | Translate post to: ... (Click for more languages)

1.E interesant SHocker.......Chiar ma intereseaza si o sa-l citesc.
Cat va ia ma?
5 minute?
r@mbo wrote:

pt ce am luat warn Thinking ,bai frate lui liq nu ii da nimeni nik si yo am citit primu rand ,dak ziceam asa numai luam warn nu? voi nu vedeti ce minte de copii inapoiati aveti ??? o sa ne intalnim noi odata knd fac astia intalniri sa va vad si eu cu cine vb pe aci... dar imi imaginez...

2.Tu ai grija ca si liq si shocker au de 3 ori mai multa minte decat tine.
Poate eu nu am mai multa minte dar in fata lui shocker nu cred ca ai ce comenta...... -

In2 In2: Your username is: in2itiona
0 0

Back to top
scrapple

[whatever it takes]

(since 10-07-2012 08:46)

Votes: 38

Post Posted: 29-06-2007, 12:17:33 | Translate post to: ... (Click for more languages)

interesant...-

Edit by liquidz0r

1. Intr-un topic postati doar ce este legat de subiect, discutiile offtopic vor fi pedepsite. (1 Warning)

8. Evitati posturile monosilabice de genul "OK", "Ms", "Bv" sau altele care nu denota altceva decat incultura si lipsa de respect. (1 Warning)

+warn

0 0

Back to top

Topic locked

Topic is closed, you cannot post any messages in it anymore

This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Discussions/Help  

The time now is 03-08-2025, 14:35:55
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

I forgot my password