User
Pass
2FA
 
 

Drob de miel cu verdeata

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy
Author Message88
Zozohun

[C20H25N3O]



Status: Offline
(since 08-09-2019 17:04)
Joined: 04 Dec 2015
Posts: 2506, Topics: 552
Location: Romania

Reputation: 75.5
Votes: 393

Post Posted: 15-01-2016, 15:50:22 | Translate post to: ... (Click for more languages)



Drob de miel cu verdeata – Ingrediente (forma cozonac 34×14 cm inaltime)
•700 g organe de miel (ficat, rinichi, plamani, inima, splina)
•500 g ficat de pui
•4 oua mari nefierte
•4 oua mari fierte tari
•2 linguri pline smantana
•2 legaturi ceapa verde
•2 legaturi usturoi verde
•1 legatura stevie
•1 legatura patrunjel
•2 legaturi marar
•2 legaturi loboda verde
•1 legatura leurda
•sare
•piper
Drob de miel cu verdeata – Mod de preparare
•Inainte de toate, spalam prapurul si apoi il punem intr-un vas plin cu apa calduta.
•Fierbem patru oua in apa cu sare (numaram 10 minute dupa ce apa incepe sa fiarba, apoi le scurgem si le scufundam intr-un vas plin cu apa rece).
•Curatam organele de miel (taiem ficatul curatat in bucati mai mici, taiem rinichii in doua, plamanii in bucatele mai mici si ii intepam cu furculita, inima o taiem in doua si o curatam de sangele aflat in interior).
•Umplem o oala cu apa calda si o punem la fiert. In momentul in care apa incepe sa fiarba, adaugam organele si le blansam (oparim) cca 2-3 minute. Aruncam apa, spalam oala si organele de miel cu apa calda. Umplem oala cu apa calda si o punem pe foc mic. Adaugam organele de miel si le fierbem pana cand sunt perfect patrunse.
•Umplem o oala separata cu apa calda si o punem la fiert. In momentul in care apa incepe sa fiarba, adaugam ficaciorii de pui curatati si ii oparim cca 2-3 minute. Aruncam apa, spalam oala si o umplem din nou cu apa calda. Spalam ficaciorii de pui sub un jet de apa calda si ii punem din nou la fiert in oala.
•In timpul fierberii, eliminam spuma formata la suprafata.
•Dupa ce organele au fiert, le scoatem si le punem intr-o sita. Le lasam sa se scurga si raceasca. Dupa ce s-au racit le taiem in cubulete cat mai mici.
•Punem organele de miel si ficatul de pui tocate intr-un vas incapator, adaugam cele 4 oua nefierte, smantana si toate verdeturile spalate si tocate marunt. Amestecam pana la completa omogenizare si la sfarsit adaugam sare si piper proaspat macinat, dupa gust.
•Ungem forma cu putin ulei si adaugam prapurul bine scurs de apa in care a stat. Il intindem in forma astfel incat sa acopere perfect fundul si peretii acesteia (marginile prapurului trebuie sa depaseasca cam cu cca 3-4 cm marginile formei).
•Umplem forma cu jumatate din amestecul drobului, asezam in centrul formei, pe lungime, ouale fierte curatate si le acoperim cu amestecul ramas.
•Acoperim drobul de miel cu prapurul de pe margini si il ungem cu putin ulei
•Il coacem in cuptorul preincalzit la 180°C pentru cca 45-60 minute sau pana cand se rumeneste uniform si se desprinde de pe marginile formei.
•Scoatem forma cu drob, eliminam excesul de grasime (daca este prezent in forma) si il lasam sa se raceasca in forma pentru cca 15 -20 minute. Il rasturnam pe un gratar si il lasam sa se raceasaca complet, apoi il feliem si il servim.

0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy  


The time now is 16-08-2025, 08:51:37
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password