Existing user? Sign in
Sign up
Games
Servers
Useful
User
Pass
2FA
Eclere cu ciocolata si frisca
Freakz Forum Index
->
Trash Bin
->
Trash
->
Gastronomy
Author
Message
114
scipioaa
[Wicked Sick]
Status: Offline
(since 18-12-2021 07:57)
Joined: 29 Dec 2014
Posts: 10134
,
Topics: 1804
Location:
Romania
Reputation:
1658.2
Votes
: 601
Posted: 14-01-2016, 16:41:06
| Translate post to:
... (
Click for more languages
)
Ingrediente
Pentru cojile de eclere
250 g faina
100 g unt
100 g ulei
500 ml apa
1/2 lingurita de sare
1 lingura zahar
6 oua
Pentru crema de ciocolata:
3 linguri zahar
2 linguri amidon
500 ml lapte
100 g unt
150 g ciocolata amaruie
Pentru ornat:
200 ml smantana lichida pentru frisca
1 lingura zahar
1 plic zahar vanilat
1 intaritor de frisca (daca este necesar)
Glazura de ciocolata:
100 g ciocolata amaruie
1 lingura unt
lapte (atat cat glazura sa ajunga la consistenta dorita)
Mod de preparare Eclere cu ciocolata si frisca:
Coji de eclere:
Apa se pune la fiert impreuna cu untul, uleiul, zaharul si sarea. Cand incepe sa clocoteasca se pune faina, toata deodata si se amesteca energic cu un tel, pana se desprinde aluatul de pe fundul vasului. Lasam putin sa se raceasca, apoi adaugam ouale unul cate unul amestecand bine dupa fiecare.
Aluatul se spriteaza in tava tapetata cu hartie de copt.
Se da tava la cuptor la foc mare pentru 15 minute, apoi inca 10 minute la foc mediu. Primele 15-20 de minute nu se deschide usa cuptorului.
Crema de ciocolata:
Amestecam zaharul cu amidonul, apoi turnam laptele putin cate putin, amestecand continuu, sa nu se formeze cocoloase. Punem vasul pe foc mic (sau la baine marie, sa fiti siguri ca nu se prinde compozitia de fund si se afuma) si amestecand continuu cu un tel, fierbem pana compozitia se ingroasa (atunci cand amestecam cu telul se vede fundul vasului). Dam deoparte si in budinca fierbinte adaugam ciocolata rupta bucatele apoi untul. Omogenizam si lasam la racit.
Pentru ornat:
Smantana rece se mixeaza pana incepe sa capete consistenta. Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana frisca devine pufoasa si ferma. Daca este necesar se adauga si intaritorul de frisca.
Glazura de ciocolata:
Ciocolata se topeste odata cu untul. Se omogenizeaza, apoi se adauga lapte, putin cate putin, pana glazura ajunge la consistenta dorita.
Cojile de eclere se taie in 2. „Capacelul” se trece prin glazura de ciocolata. Se umplu cu crema de ciocolata si frisca.
0
0
Back to top
Freakz Forum Index
->
Trash Bin
->
Trash
->
Gastronomy
The time now is 11-08-2025, 23:25:33
Copyright info
Based on phpBB
ro
/
com
B
Login
I forgot my password
World of Warcraft
Login for more...
Download WoW 7.3.5
Misc
eSports
Achievements
Buy reputation with votes
Reputation trades
Forum rules
Ban list
Members list
User guide (FAQ)
World of Warcraft
View details