User
Pass
2FA
 
 

FARINATA ITALIENEASCÃ

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy
Author Message126
GabrielDrunk

[classy]



Status: Offline
(since 15-12-2024 11:38)
Joined: 30 Apr 2015
Posts: 10694, Topics: 595
Location: France

Reputation: 1210.6
Votes: 296

     
Post Posted: 14-01-2016, 18:38:15 | Translate post to: ... (Click for more languages)



INGREDIENTE

250 de grame de fãinã de nãut
50 ml ulei de mãsline extra virgin
1 crenguta de rozmarin
700-800 ml de apã
sare și piper dupã gust


PREPARARE

Aceasta este varianta originalã a rețetei.

Cerne fãina de nãut într-un bol, se adaugã un vârf de cuțit de sare. Se adaugã treptat apa, amestecând continuu pânã când obții un aluat fluid și omogen. Acoperiți aluatul cu folie de plastic și las-l așa de la 1 la 12 ore (da, este o rețetã extrem de ușoarã dar care care cere rãbdare). Aluatul se va îngroșa și va obține consistența unei smântâni de casã. Dacã a format o sumã deasupra, dã-o la o parte.

Preîncãlzește cuptorul.

Dacã ai o tavã rotundã (de tartã sau de pizza) e perfect! Unge-o cu un pic ulei de mãsline și toarnã aluatul. Atenție, stratul format trebuie sã fie subțire, de maximum 1 cm și jumãtate grosime! Rupe rozmarinul deasupra. Dã la cuptorul încins timp de 20 de minute, pânã capãtã o culoare apetisantã, un galben auriu asemenea unui boț de mãmãligã.

Se servește caldã, cu piper proaspãt mãcinat deasupra.

0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy  


The time now is 12-08-2025, 11:13:47
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password


This message appears only once, so
like us now until it's too late ! :D
x