User
Pass
2FA
 
 

Foi cu nuca de cocos si crema de ciocolata

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy
Author Message171
R3dBuLL
[Banned user]


Banned


Status: Offline
(since 17-12-2018 22:08)
Joined: 28 Mar 2014
Posts: 5334, Topics: 554
Location: Romania

Reputation: 257.8
Votes: 364

     
Post Posted: 07-01-2016, 20:02:18 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Ingrediente Foi cu nuca de cocos
– 3 oua
– 2 pliculete de zahar vanilat
– 150 grame zahar pudra
– 150 grame nuca de cocos
– 175 grame de margarina
– 1 lingura de amoniac
– 450 grame de faina

Ingrediente crema de ciocolata
– 1 plic de crema de ciocolata din comert
– 200 ml lapte rece
– 200 grame de crema tartinabila cu alune

Ingrediente glazura pentru Foi cu nuca de cocos si crema de ciocolata
– 150 grame de ciocolata menaj neagra
– 1 lingura de ulei

Preparare Foi cu nuca de cocos
Margarina inmuiata la temperatura camerei se freca cu zaharul pudra. Se adauga ouale , zaharul vanilat , nuca de cocos si amoniacul. Apoi se pune treptat faina si se amesteca la inceput cu o lingura de lemn, apoi pe masura ce aluatul se ingroasa incepem si framantam cu mana pana devine un aluat nu prea tare si usor de intins. Aluatul se imparte in 4 parti egale . Fiecare parte se intinde cu sucitorul formand un dreptunghi de marimea tavii pe care dorim sa coacem foile. Fiecare foaie se aseaza pe fundul tavii unse cu ulei si presarate cu faina. Se dau la cuptor cateva minute pana se coc.

Preparare crema de ciocolata pentru Foi cu nuca de cocos
Crema de ciocolata din comert se prepara conform instructiunilor de pe plic. Intr-un vas se pune laptele rece , se desface plicul si se toarna praful de crema peste lapte. Se mixeaza cateva minute cu ajutorul mixerului pana ce crema se intareste.
preparare Foi cu nuca de cocos

preparare Foi cu nuca de cocos

Nu aveti nevoie de zahar , deoarece crema se va indulci de la crema tartinabila.
Intr-un vas se incalzeste apa pana da in clocot. Se aseaza cutia cu crema tartinabila in vas . Aveti grija ca apa sa nu depaseasca margina cutiei de crema tartinabila, ca sa nu intre apa in crema. Amestecati usor crema din cutie cu o lingura si veti vedea ca crema se inmoaie. Astfe crema inmuiata o puteti turna in crema de ciocolata preparata inante .
preparare crema de ciocolata

preparare crema de ciocolata

Amestecati cele doua creme de ciocolata si dati crema la frigider sa se intareasca putin.

Pregatire Foi cu nuca de cocos si crema de ciocolata
Crema de ciocolata se imparte in trei. Pe un platou asezati prima foaie , ungeti cu crema de ciocolata
preparare Foi cu nuca de cocos si crema de ciocolata

preparare Foi cu nuca de cocos si crema de ciocolata

Asezati a doua foaie , si repetati . Peste cea de-a patra foaie se toarna glazura de ciocolata.

Preparare glazura de ciocolata
Ciocolata menaj se da pe razatoarea mare. Se pune intr-un vas si se topeste pe aburi cu 1 lingura de ulei.

Prajitura cu nuca de cocos si crema de ciocolata se lasa sa stea pana a doua zi. Foile se vor inmuia si atunci se poate taia.
Foi cu nuca de cocos si crema de ciocolata

Foi cu nuca de cocos si crema de ciocolata

SFAT : Daca doriti , puteti sa insiropati foile putin inainte cu putina apa amestecata cu zahar si zeama de lamaie sau zahar vanilat. Prajitura se va inmuia mai repede .



0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy  


The time now is 05-08-2025, 12:26:26
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password