User
Pass
2FA

Formatare baterie bl-5cb

This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Hardware

Se formateaza bateriile Li-Ion
Da
42%
 42%  [ 6 ]
Nu
7%
 7%  [ 1 ]
Nu stiu
35%
 35%  [ 5 ]
Prefer sa nu raspund
14%
 14%  [ 2 ]
Total Votes : 14

Author Message2069
tenegabi

[Freakazoid]

Status: Offline
(since 09-05-2022 16:18)

Votes: 35

Post Posted: 16-09-2011, 15:49:47 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Am cautat pe celebrul google, dar deocamdata parerile sunt impartite.Deocamdata eu nu ii fac nicio formatare la baterie(telefon cumparat cu tot cu accesori de la emag, modelul telefonului 1616) insa maine sau luni voi trece pe la cei de la Germanos, Orange si Vodaffone sa vad fiecare ce spune.
Vreau totusi o parere si de la voi.

0 0

Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
Canabis

[i love Haters]

(since 28-12-2016 18:11)

Votes: 20

Post Posted: 16-09-2011, 16:16:41 | Translate post to: ... (Click for more languages)

nu sunt sigur, dar eu formatez bateriile de la diverse gadgeturi cum ar fi telefon, aparat foto etc. Nu sunt sigur ce eficienta are..
0 0

Back to top
revox

[Psychotic]

(since 13-03-2023 07:43)

Votes: 328

Post Posted: 16-09-2011, 16:29:14 | Translate post to: ... (Click for more languages)

De ~2 ani bateriile gadget-urilor(majoritatea) vin deja formatate din fabrica. Si producatorii spun ca nu este nevoie de inca 1.
Dar tu poti sa faci inca o formatare ca nu se intampla nimic. Chiar este recomandat la bateriile pe li sa fie formattaa odata la 1-2luni. Adica sa o lasi sa moara bateria si sa se inchida. Ca sa ii pastrezi eficacitatea.
Majoritatea cand mai au 1-10% baterie, isi pun gadgetul la incarcat. Si bateria sufera din cauza acestui proces.
Chiar am incercat pe pielea mea. Am avut acum cativa ani un k850 si nu tineam cont de cum il incarcam. Iar acum am cumparat inca unul sa-mi tin a 3-a cartela in el. Se simte semnificativ diferenta. Adica daca ai grija cum il incarci si cand.

Si mai ales. Nu iti incarca telefonul cu alt incarcator. Chiar daca este aceasi marca. Iti omori bateria. Daca ti se strica sau ceva. Este recomandat sa cumperi unul nou(baterie sau incarcator).

0 0

Back to top
View user's profile Send private message
tenegabi

[Freakazoid]

Post Posted: 16-09-2011, 16:44:37 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Multumesc pentru raspunsul detaliat revox, daca si alti mai au propuneri puteti sa le postati, nu va sfiiti.
Este primul telefon cumparat pe bani mei si nou, tocmai de aceea vrau sa il ingrijesc si sa acord mai mult timp la ingrijirea lui, chiar daca utilizarea lui nu imi este asa de importanta.

Posturi unite automat, 16-09-2011, 17:44:37

O sa incerc sa fac ce ai spus, la o diferenta de 40-50 de zile o sa ii fac o formatare(ca un test), sunt curios daca il ingrijesti cam cat poti tine o baterie.

0 0

Back to top
revox

[Psychotic]

(since 13-03-2023 07:43)

Votes: 328

Post Posted: 16-09-2011, 16:46:24 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Am uitat sa specific. Daca ti se strica bateria => baterie+ incarcator, noi. Daca folosesti incarcatorul vechi cu bateria noua, in cateva saptamani iti degradeaza bateria urat de tot.

Daca ti se strica incarcatorul, poate fi folosit unul noua cu bateria veche.

Si nu lasa incarcatorul infipt in priza fara sa incarce ceva. In cazul asta poate sa strice bateria in timp.

Daca ai grija de el tine mult. Am un http://www.gsmarena.com/sony_ericsson_satio_(idou)-2683.php sony ericsson satio si am avut grija de el. Il am de cand a aparut in ro (aproximativ 2 ani) si ma tine bateria cel putin 5 zile fara sa fie frecat. Si 3 zile cu vorbit +sms destul de intens,

0 0

Back to top
View user's profile Send private message
tenegabi

[Freakazoid]

Post Posted: 16-09-2011, 17:01:00 | Translate post to: ... (Click for more languages)

revox wrote:
Am uitat sa specific. Daca ti se strica bateria => baterie+ incarcator, noi. Daca folosesti incarcatorul vechi cu bateria noua, in cateva saptamani iti degradeaza bateria urat de tot.

Daca ti se strica incarcatorul, poate fi folosit unul noua cu bateria veche.

Si nu lasa incarcatorul infipt in priza fara sa incarce ceva. In cazul asta poate sa strice bateria in timp.

Daca ai grija de el tine mult. Am un http://www.gsmarena.com/sony_ericsson_satio_(idou)-2683.php sony ericsson satio si am avut grija de el. Il am de cand a aparut in ro (aproximativ 2 ani) si ma tine bateria cel putin 5 zile fara sa fie frecat. Si 3 zile cu vorbit +sms destul de intens,

Pe astea le stiam, ne indicat sa tii incarcatorul in priza mai este ca consuma cam 90% si atunci cand incarca 20%, cel putin din cate stiam eu, stii ceva daca este adevarat sau nu(oricum nu este asa de important, consumul este relativ mic, dar in timp de un an doi se strange) de cand am avut eu telefone am tinut incarcatoarele in priza, acum insa vreau sa fac o exceptie.

0 0

Back to top

Topic locked

Topic is closed, you cannot post any messages in it anymore

This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Hardware  

The time now is 05-08-2025, 21:20:49
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

I forgot my password