User
Pass
2FA
 
 

Friptura de miel la cuptor

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy
Author Message102
Zozohun

[C20H25N3O]



Status: Offline
(since 08-09-2019 17:04)
Joined: 04 Dec 2015
Posts: 2506, Topics: 552
Location: Romania

Reputation: 75.5
Votes: 393

Post Posted: 15-01-2016, 17:26:46 | Translate post to: ... (Click for more languages)



Ingrediente – Friptura de Miel cu cartofi
•1 pulpa de miel (de preferat pulpa din spate) de 2 kg
•cartofi noi
•6-7 catei mari usturoi
•1 pahar mare vin alb
•1 cana de apa
•cca 50 ml ulei de masline/floarea soarelui
•2-3 crengute rozmarin (optional)
•2-3 crengute maghiran proaspat (optional)
•sare
•piper

Mod preparare
•Spalam pulpa foarte bine si o stergem cu un servet de bucatarie. Curatam usturoiul si-l taiem in bastonase. Cu ajutorul unui cutit ascutit, intepam adanc pulpa din loc in loc, pe ambele parti. In gaurile formate introducem bastonasele de usturoi. Ungem pulpa cu ulei de masline sau de floarea soarelui, o frecam cu sare si piper din belsug si o asezam in tava unsa si ea cu cateva linguri de ulei.
•Adaugam in tava vinul si apa calduta si pudram pulpa cu cateva ace de rozmarin prospat si cu cateva frunze de maghiran.

Preparare pulpa de miel
•Acoperim tava cu folie de aluminiu si o bagam in cuptorul preincalzit la 200° C pentru 1h 30min.
•Dupa primele 30 minute, scoatem tava din cuptor si intoarcem pulpa pe cealalata parte. O acoperim si o mai lasam inca 30 de minute la cuptor dupa care o descoperim din nou, o intoarcem si adaugam in tava cartofii noi spalati bine dar necuratati, plus inca cateva ace de rozmarin si maghiran. Acoperim din nou si mai lasam inca 30 minute la cuptor.
•Dupa ultimele 30 minute, descoperim tava si lasam pulpa si cartofii la rumenit pentru inca 20-30 minute.
•In tot acest timp, avem grija ca sosul din tava sa nu scada iar daca se intampla acest lucru, mai adaugam apa calduta amestecata cu putin vin. Din 10 in 10 minute, ungem cu o pensula pulpa cu sosul format in tava.
•Cand s-a rumenit frumos, stingem focul si o putem servi.

Friptura de Miel cu cartofi la cuptor
•Eu o prefer foarte bine rumenita pentru ca ador cojita crocanta. Pofta buna!

0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy  


The time now is 16-08-2025, 18:46:51
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password