User
Pass
2FA
 
 

Friptura de porc la cuptor

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy
Author Message149
Zozohun

[C20H25N3O]



Status: Offline
(since 08-09-2019 17:04)
Joined: 04 Dec 2015
Posts: 2506, Topics: 552
Location: Romania

Reputation: 75.5
Votes: 393

Post Posted: 15-01-2016, 16:04:12 | Translate post to: ... (Click for more languages)



Ingrediente – Friptura de porc la cuptor
•1,500 Kg antricot de porc
•2 morcovi mari
•4-5 felii speck/bacon/cap de piept afumat
•boia dulce
•boia iute
•sare
•piper
•50-60 ml vin alb demisec
•50-60 ml apa
•2-3 linguri ulei de masline

Ingrediente – Marinada carne de porc
•500-600 ml apa
•250 ml vin alb demisec
•1 praz
•2-3 morcovi
•4-5 catei usturoi
•1-2 radacini patrunjel
•2-3 felii radacina telina
•1 lingura boabe piper rosu/piper negru
•2 linguri stafide
•2 linguri zahar brun
•2 ardei grasi verzi
•2 crengute cimbru
•2-3 frunze dafin
•2-3 ardei uscati iuti
•50 ml ulei de masline
•1 lingura sare grunjoasa

Mod de preparare
•Amestecam toate ingredientele pentru marinada (apa rece, vinul si condimentele si le punem intr-un vas adanc de sticla sau plastic.
•Punem antricotul in vas si ne asiguram ca este complet acoperit de marinada. Daca nu este acoperit in intregime, mai adaugam apa sau vin.
•Acoperim vasul cu folie de plastic alimentara si il punem in frigider pentru 14-16 ore.
•Dupa repaus, scoatem carnea de porc din vas si o punem pe un fund de lemn (marinada se arunca).

Marinada pentru friptura de porc
•O tamponam cu hartie absorbanta de bucatarie si apoi practicam, pe lungime, patru taieturi adanci. Avem grija ca bucata de carne sa ramana netaiata in partea inferioara. Umplem cele patru taieturi cu felii de speck sau bacon si cu cate 2 felii subtiri de morcov, asezate pe o parte si pe cealalta a feliei de speck/bacon.
•O ungem cu putin ulei de masline, apoi pudram cu sare, piper, boia dulce si putina boia iute.

Friptura de porc impanata
•O legam foarte bine cu sfoara de bucatarie (strangem bine sfoara astfel incat sa obtinem o bucata de carne cat de cat rotunda).
•Punem friptura de porc intr-o forma ceramica in care am adaugat 1-2 linguri ulei de masline, apa usor calduta si vinul alb.
•Acoperim forma cu folie de aluminiu si o introducem in cuptorul preincalzit la 150°C.
•Coacem friptura pentru circa 3 ore, apoi eliminam folia de aluminiu si o lasam sa se rumeneasca inca 15-20 minute. Din cand in cand, o ungem cu sosul format in forma.
•Dupa ce s-a rumenit, o scoatem din forma si o invelim in folie de aluminiu. O lasam 30 de minute in folie, apoi o eliminam si o feliem.
•Daca dorim ca friptura sa se taie frumos, o lasam sa se raceasca inainte. Dupa ce s-a racit, o taiem in felii, le asezam in tava si le incalzim.
•Este foarte frageda si poate fi consumata atat calda cat si rece

0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy  


The time now is 14-08-2025, 21:13:22
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password