User
Pass
2FA
 
 

Fursecuri „Cutie de cadou”

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy
Author Message118
scipioaa

[Wicked Sick]



Status: Offline
(since 18-12-2021 07:57)
Joined: 29 Dec 2014
Posts: 10134, Topics: 1804
Location: Romania

Reputation: 1658.2
Votes: 601

Post Posted: 15-01-2016, 21:36:17 | Translate post to: ... (Click for more languages)




Ingrediente

Pentru partea maro:
1 ou
100 g unt
100 g zahar
100 g ciocolata amaruie
esenta de rom
1 lingura cacao neagra
1 lingurita praf de copt
~ 280 g faina
Pentru partea alba:
1 ou
100 g unt
100 g zahar
100 g ciocolata alba
esenta de vanilie
1 lingurita praf de copt
~280 g faina
Mod de preparare:

Ciocolata rupta bucatele se topeste la foc mic impreuna cu untul, se omogenizeaza si se lasa la racit.

Se adauga zaharul (de preferat pudra) si se mixeaza pana compozitia devine ca o crema. Se adauga oul si se mixeaza bine. La sfarsit incorporam faina amestecata cu praful de copt si cacaoa. Se da la rece pentru 1 ora.

Se procedeaza intocmai si cu aluatul cu ciocolata alba, care de asemenea se da la rece pentru 1 ora.

Aacum urmeaza partea care mi-a dat batai de cap. Nu, nu e greu… doar ca mi-a luat ceva pana sa inteleg cum sunt asezate fasiile alea de aluat. :

Impartim cele doua aluaturi in cate doua parti. Fiecare parte se intinde cu sucitorul pe cate o bucata de hartie de copt. Astfel ne va fi mai usor sa manevram aluatul.

Peste una din partile albe punem o parte maro si acoperim cu o alta parte alba. Ca sa-mi fie mai usor la taiat si impartit ochiometric aluatul, l-am taiat mai intai in 4 fasii late, apoi din fiecare fasie lata am taiat fasii inguste de 1-1.5 cm grosime.


Din foaia maro ramasa taiem fasii late cat inaltimea fasiilor dungate.

Se unesc apoi cate doua fasii dungate, cu cate o fasie maro la mijloc, asezata”in picioare”.

Fasiile se pot unge cu albus de ou ca sa se lipeasca mai bine, dar e ok si daca sunt putin presate cu mana.

Cu un cutit bine ascutit se taie bucati de cca 1.5 cm si se aseaza „culcate” in tava tapetata cu hartie de copt. Se fac cateva „fundite” din aluat maro (raman cateva resturi de la taiat) si se pune si cate o bobita din aluat alb la mijloc.

Se da tava la cuptor la foc mediu pentru cca 15 minute, pana „talpa” fursecurilor se rumeneste usor. Se scot pe un gratar si se lasa la racit.

Se pastreaza intr-o cutie inchisa ermetic.



0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy  


The time now is 17-08-2025, 16:38:00
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password