User
Pass
2FA
 
 

Fursecuri cu scortisoara

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy
Author Message83
scipioaa

[Wicked Sick]



Status: Offline
(since 18-12-2021 07:57)
Joined: 29 Dec 2014
Posts: 10134, Topics: 1804
Location: Romania

Reputation: 1658.2
Votes: 601

Post Posted: 15-01-2016, 14:59:58 | Translate post to: ... (Click for more languages)








Ingrediente

200 g unt
150 g zahar (pudra)
2 oua
400-450 g faina
1 praf de copt
esenta de vanilie
In plus:
2 linguri scortisoara macinata
2 linguri zahar
Mod de preparare Fursecuri cu scortisoara:

Untul moale, lasat la temperatura camerei, se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie pana se obtine o crema pufoasa. Adaugam apoi pe rand ouale, unul cate unul si mixand bine dupa fiecare, si un praf de sare.

Incercati ca atunci cand adaugati ouale sa le puneti fara a opri mixarea, evitand astfel taierea cremei.
Adaugam apoi faina amestecata cu praful de copt si un praf de sare. Dam deoparte mixerul si amestecam cu o spatula.

In functie de tipul de faina folosit o sa trebuiasca undeva in jurul a 400 g, daca mai e necesar mai adaugati atat cat sa obtineti o compozitie moale dar care poate fi modelata, fara sa se lipeasca de maini.
Punem scortisoara macinata intr-o farfurie si o amestecam cu zaharul. Rupem bucati din aluat si le modelam sub forma de bile. Fiecare bila o tavalim apoi prin scortisoara, ori direct in farfurie, ori puneti cate putina in palma si acoperiti bila de aluat pe toate partile, in functie de cat de multa scortisoara vreti sa fie pe fiecare fursec in parte.

Le asezam in tava de aragaz tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu pentru cca 20 de minute, pana fursecurile sunt frumos crescute si rumenite „la talpa”.

Se scot pe un gratar si se lasa la racit.



0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy  


The time now is 14-08-2025, 14:31:15
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password