User
Pass
2FA
 
 

Gem de piersici

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy
Author Message109
scipioaa

[Wicked Sick]



Status: Offline
(since 18-12-2021 07:57)
Joined: 29 Dec 2014
Posts: 10134, Topics: 1804
Location: Romania

Reputation: 1658.2
Votes: 601

Post Posted: 15-01-2016, 09:40:30 | Translate post to: ... (Click for more languages)





Ingrediente

1 kg piersici
500 g zahar
zeama de la 1 lamaie
Mod de preparare Gem de piersici:

Se aleg piersici moi, bine coapte. Se spala si se curata de coaja. Se taie bucati astfel incat sa se poata elimina samburele. Se pun intr-o cratita, se stropesc cu zeama de lamaie si se presara cu zahar. Se da la frigider pentru cateva ore, de preferat peste noapte.

Se paseaza bine cu blenderul vertical, apoi se pune cratita pe foc mic si se fierbe gemul pana ajunge la consistenta dorita. Se verifica punand putin gem pe o farfurioara rece.

Se amesteca destul de des sa nu se prinda de fundul cratitei si pentru a evita astfel afumarea gemului. Din cand in cand se aduna si spuma ce se formeaza.

La sfasit gemul se poate aroma cu esenta de vanilie sau esenta de migdale, eu am preferat sa-l las ca atare.

In cazul in care preparati gemul de piersici pentru iarna, il turnati fierbinte in borcane, se capseaza, se rastoarna borcanele cu capacul in jos si se lasa la racit acoperite cu un prosop.

Pofta buna! 😉



0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy  


The time now is 12-08-2025, 13:32:05
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password