User
Pass
2FA
 
 

Gnocchi cu naut

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy
Author Message108
Zozohun

[C20H25N3O]



Status: Offline
(since 08-09-2019 17:04)
Joined: 04 Dec 2015
Posts: 2506, Topics: 552
Location: Romania

Reputation: 75.5
Votes: 393

Post Posted: 15-01-2016, 14:31:49 | Translate post to: ... (Click for more languages)



Gnocchi cu naut – Ingrediente (4-6 portii)

Ingrediente – Aluat gnocchi
•500 g naut Sun Food
•100 g faina integrala
•2 linguri lapte (optional)
•1 lingurita rasa sare

Ingrediente – Sos de rosii si vinete
•200 g vinete (cantarite dupa ce le taiem)
•300 ml sos de rosii
•100 ml apa calda
•30 ml vin alb demisec
•1 ceapa medie
•2 catei usturoi
•3 linguri ulei de masline
•1 lingurita mica rasa sare
•1/2 lingurita mica rasa piper
•1 lingura busuioc proaspat tocat
•parmezan ras (pentru servit)

Aluat gnocchi cu naut – Mod de preparare
•Scurgem boabele de naut, le clatim sub un jet de apa rece si le punem intr-o sita sa se scurga. Pasam nautul, cu blenderul, pana obtinem o crema fina. Adaugam faina si sarea si framantam pana cand obtinem un aluat moale si omogen. Daca aluatul are o consistenta prea compacta, adaugam 2 linguri de lapte.
•Invelim aluatul intr-un servet umed de bumbac si il lasam sa se odihneasca 30 de minute, pe masa din bucatarie.
•Dupa repaus, pudram usor planul de lucru cu putina faina. Impartim aluatul in 2-3 parti. Formam rulouri, de cca 1-1,5 cm ø, din fiecare bucata de aluat. Taiem fiecare rulou in bucatele de cca 1,5 cm lungime.

Sos de rosii si vinete – Mod de preparare
•Curatam cotorul vinetelor (coaja nu se curata) si le taiem in cubulete potrivite. Tocam ceapa si usturoiul marunt.
•Punem uleiul de masline intr-o tigaie antiaderenta, pe foc mediu, adaugam ceapa si usturoiul tocate si amestecam pe foc mediu, 30 de secunde. Adaugam cubuletele de vanata si amestecam. Dupa 2 minute, adaugam vinul alb, amestecam si il lasam sa se evapore complet.
•Amestecam sucul de rosii si apa si le punem in tigaie. Adaugam busuiocul tocat, sare si piper dupa gust si amestecam. Reducem focul la minim si lasam sosul de vinete sa fiarba pana se reduce la jumatate si capata o consistenta cremoasa.
•Punem o oala plina cu apa la fiert. In momentul in care apa incepe sa fiarba, adaugam 1 lingurita cu sare , apoi gnocchi. Cand gnocchi se ridica la suprafata, ii scoatem din apa cu o paleta si ii punem in tigaia in care se afla sosul.
•Amestecam pe foc mediu, 2-3 minute, apoi stingem focul si ii servim cu putin parmezan ras.
•Sunt deliciosi! Va recomand sa incercati aceasta reteta de gnocchi cu sos de rosii si vinete. Sosul se poate folosi si in combinatie cu paste

0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy  


The time now is 14-08-2025, 01:57:04
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password