User
Pass
2FA
 
 

Gnocchi cu spanac si ricotta

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy
Author Message95
Zozohun

[C20H25N3O]



Status: Offline
(since 08-09-2019 17:04)
Joined: 04 Dec 2015
Posts: 2506, Topics: 552
Location: Romania

Reputation: 75.5
Votes: 393

Post Posted: 15-01-2016, 15:52:08 | Translate post to: ... (Click for more languages)



Ingrediente – Gnocchi cu spanac si ricotta (pentru 4 persoane)
•200 g spanac fiert
•200 g ricotta
•1 ou mediu
•75 g parmezan ras
•50 g faina

Ingrediente – Sos de rosii pentru Gnocchi
•1 conserva rosii cuburi SunFood
•1 lingura ulei de masline
•2 catei de usturoi
•5-6 masline negre
•2-3 frunze proaspete busuioc
•1 lingurita rasa zahar
•sare

Mod de preparare – Gnocchi cu spanac si ricotta
•Spalam spanacul in 2-3 ape si il fierbem in apa cu sare. Il scurgem, il lasam sa se raceasca si il tocam foarte foarte marunt.
•Scurgem ricotta si o punem intr-un vas. Adaugam oul, spanacul, parmezanul ras si sare dupa gust si amestecam pana cand obtinem o crema omogena.
•La sfarsit adaugam faina si amestecam pana cand obtinem un aluat moale, dar compact. Consistenta finala a aluatului este moale si lipicioasa.
•Rasturnam aluatul pe planul de lucru pudrat cu faina. Il rulam pana obtinem un snur de cca 1 cm Ø. Cu un cutit bine pudrat cu faina taiem mici bucatele de aluat, de cca 1 cm, carora le dam ulterior o forma sferica.
•Asezam gnocchi de spanac si ricotta pe un servet de bumbac pudrat cu faina.

Mod de preparare – Sos de rosii pentru Gnocchi
•Incalzim uleiul intr-o tigaie antiaderenta si adaugam cei doi catei de usturoi necuratati, dar usor zdrobiti. Calim usturoiul 1 minut, il eliminam din tigaie si adaugam rosiile, zaharul, busuiocul rupt in bucatele mici si maslinele tocate marunt.
•Fierbem sosul pe foc mic pentru circa 10 minute sau pana cand consistenta devine cremoasa, apoi il stingem si adaugam sare dupa gust. Lasam sosul de rosii sa se raceasca si apoi il pasam cu ajutorul unui mixer vertical.

Cum fierbem gnocchi?
•Punem o oala plina cu apa pe foc mediu, adaugam putina sare si 1 lingurita de ulei de masline.
•Cand apa incepe sa fiarba, adaugam gnocchi (daca sunt prea multi, ii fierbem in 2-3 etape). Cand se ridica la suprafata, ii scoatem cu o paleta si ii punem direct intr-o tigaie antiaderenta in care am incalzit 1-2 lingurite ulei de masline.
•Ii prajim circa 30 de secunde, la foc mediu, apoi ii scoatem pe o farfurie pe care am asezat sosul de rosii.
•Ii pudram cu putin parmezan ras si ii servim calzi.

0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy  


The time now is 15-08-2025, 08:02:13
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password