User
Pass
2FA
 
 

Gnocchi de cartofi cu sos de smantana

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy
Author Message85
Zozohun

[C20H25N3O]



Status: Offline
(since 08-09-2019 17:04)
Joined: 04 Dec 2015
Posts: 2506, Topics: 552
Location: Romania

Reputation: 75.5
Votes: 393

Post Posted: 15-01-2016, 16:58:03 | Translate post to: ... (Click for more languages)



Ingrediente
•500 gr cartofi noi fierti reci
•125-150 gr faina
•sare

Sos smantana si prosciutto cotto
•30 gr unt/2-3 linguri ulei
•200 gr prosciutto cotto/sunca de Praga/sunca afumata
•50-60 ml vin alb demisec
•1 salota/1 ceapa mica
•1 pahar de apa (apa in care au fiert gnocchi)
•60-70 ml smantana cremoasa
•iarba ciorii (optional)
•parmezan (optional)

Mod de preparare

•Zdrobim cartofii reci cu telul (nu ii mixam), adaugam faina si sarea. La inceput punem doar 125 gr faina iar daca aluatul mai cere, mai adaugam si restul fainii ramase.
•Framantam pana cand aluatul se compacteaza. Cartofii fiind reci, o sa dureze putin pana obtinem un aluat omogen, dar cu putina rabdare o sa reusim sigur.
•Impartim aluatul in 3-4 portii din care formam, pe planul de lucru pudrat bine cu faina, snururi lungi.
•La reteta de gnocchi fara cartofi, puteti vdea detaliile formarii gnocchi-lor.
•Din fiecare snur, taiem gnocchi micuti de cca 2 cm si apoi ii rulam pe fiecare, pe o furculita.
•Ii intindem pe o foaie de hartie de copt, pudrata cu faina si ii llasam sa se usuce putin, pana cand fierbe apa.

gnocchi proaspeti de cartofi
•Umplem o oala cu apa fierbinte si o punem pe foc mediu.
•Cat timp fierbe apa, pregatim sosul.
•Topim untul intr-o tigaie, adaugam salota, sau ceapa, tocata foarte marunt si sunca taiata in suvite sau cubulete potrivite.
•Le calim 2-3 minute, apoi adaugam paharul de vin. Lasam vinul sa se evapore complet.
•Punem putina sare si 1 lingura de ulei de masline in apa care fierbe si adaugam gnocchi. Imediat cum se ridica la suprafata, ii scoatem cu o paleta forata si ii adaugam direct in tigaie.
•Amestecam smantana cu un pahar din apa in care au fiert gnocchi si o adaugam in tigaie. Amestecam pana cand se formeaza un sos omogen.
•Stingem focul si ii servim cu putina iarba ciorii tocata marunt si, eventual, putin parmezan.

prezentare gnocchi de cartofi

Sunt deliciosi! Pofta buna!!

0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy  


The time now is 15-08-2025, 15:43:45
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password