Existing user? Sign in
Sign up
Games
Servers
Useful
User
Pass
2FA
Gnocchi fara cartofi (de post)
Freakz Forum Index
->
Trash Bin
->
Trash
->
Gastronomy
Author
Zozohun
[C20H25N3O]
Status: Offline
(since 08-09-2019 17:04)
,
Topics: 552
Votes
: 393
Posted: 15-01-2016, 17:35:17
| Translate post to:
... (
Click for more languages
)
Ingrediente:
•100 g faina
•100 ml apa
•sare
Cantitatea de faina trebuie sa fie egala cu cantitatea de apa. Calculam 100 gr faina de persoana, deci daca facem gnocchi pentru 2 persoane punem 200 gr faina si 200 gr apa, daca facem pentru 3 persoane, 300 gr faina si 300 gr apa si tot asa.
Punem apa pe foc impreuna cu sarea iar in momentul in care incepe sa fiarba (deci can atinge 100 grade) adaugam toata faina si amestecam viguros pentru cateva secunde. Nu va ieis in nici un caz un aluat compact, acesta urmand sa il formam ulterior. Deci asa trebuie sa arate coca amestecata cu apa:
Rasturnam aluatul pe un fund de lemn,
si cat este cald incepeti sa il framantati pana obtineti un aluat compact (maxim 5 minute dureaza)
pe care il invelim si il lasam cam 10-15 minute la odihna. In acest timp glutinele vor incepe sa actioneze iar aluatul va deveni un pic mai moale si ulterior mai pufos.
Dupa perioada de odihna formam din biluta un rulou,
din care rupem bucatele mai mici pe care le transformam in cordoane subtiri,
(pudram daca e nevoie cu putina faina)
si pe care le taiem in bucatele de 2 cm,
acum, daca aveti gratarasul acela striat special pentru gnocchi il puteti utiliza pe acela dar daca nu facem gnocchi nostri dupa metoda batraneasca si anume cu furculita. Luam cate o bucatica de aluat si o punem pe dintii unei furculite infainate,
punem degetul mare in centrul aluatului si tragem in jos biluta pana cade pe masa,
si am facut astfel primul gnocchi,
si continuam pana ii terminam pe toti,
Dupa ce i-am terminat, ne tragem sufletul vreo 10 minute, dupa care punem o oala cu apa si sare pe foc iar in momentul in care incepe sa fiarba punem toti gnocchi in apa (spre deosebire de cei de cartofi care au tendinta sa se lipeasca intre ei si de aceea ii adaugam treptat, acestia nu se lipesc asa ca ii punem pe toti deodata.
Cand se ridica la suprafata (lucru care se va intampla treptat) luam cu o supiera gnocchi si ii adaugam in sosul pe care l-am pregatit deja.
Eu i-am servit cu ciuperci cum vaspuneam. Ciupercile le-am pregatit astfel:
Tocam ciupercile si le calim 5 minute impreuna cu putin unt (daca nu suntem in post) sau margarina ,un catel de usturoi,sare si piper.
Adaugam gnocchi peste ciupercute si le mai lasam pe foc inca vreo 5 minute.
La sfarsit adaugati niste marar daca doriti si…
…Pofta buna!!!
0
0
Back to top
Freakz Forum Index
->
Trash Bin
->
Trash
->
Gastronomy
The time now is 17-08-2025, 12:51:06