User
Pass
2FA
 
 

Islere

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy
Author Message135
R3dBuLL
[Banned user]


Banned


Status: Offline
(since 17-12-2018 22:08)
Joined: 28 Mar 2014
Posts: 5334, Topics: 554
Location: Romania

Reputation: 257.8
Votes: 364

     
Post Posted: 07-01-2016, 20:03:48 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Ingrediente pentru Islere
– 1 cana de untura
– 1 cana de zahar pudra
– 3 cani de faina
– 1 cana de nuca macinata pentru aluat + 1 cana de nuca macinata pentru aspectul exterior
– 1 ou
– putina sare
– zeama de lamaie
– 1/2 lingurita de bicarbonat stins cu zeama de lamaie

Ingrediente crema pentru Islere
Ca si crema puteti folosi gustul care va place, ciocolata , vanilie, cacao.
Puteti prepara o Crema simpla din budinca de ciocolata sau vanilie , o crema instant la plic.
Insa eu va propun urmatoarea reteta de crema de cacao:
– 120 grame de zahar pudra
– 3 galbenusuri
– 4 linguri de lapte
– 2 linguri de cacao
– 200 grame de unt sau margarina

Ingrediente glazura pentru Islere
– 150 gr ciocolata neagra menaj
– 1 lingura si jumatate de frisca lichida

Preparare aluat pentru islere
Se amesteca untura cu zaharul pudra, oul , nuca macinata si celelalte ingrediente. la final se pune faina si se framanta un aluat potrivit. Aluatul de islere este de fapt un aluat de biscuiti cu nuca. Se intinde pe o planseta presarata cu faina si se taie rondele cu un pahar .
preparare aluat pentru Islere

preparare aluat pentru Islere

Puteti alege voi marimea paharului . Rondelele se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptor cateva minute.
preparare aluat pentru Islere

preparare aluat pentru Islere

Preparare crema pentru Islere
Galbenusurile se freaca cu zaharul pudra , cacaoa, se adauga laptele si se fierbe pe aburi pana se ingroasa. Dupa ce s-a racit se amesteca cu untul frecat putin inainte.

Preparare glazura pentru Islere
Ciocolata se da pe razatoarea mare , se pune intr-un vas impreuna cu frisca si se topeste pe foc. Lasati sa dea cateva clocote , se lasa putin sa se raceasca, cat sa nu fie foarte lichida ca sa puteti unge biscuitii si sa nu curga ciocolata pe margini.

Preparare Islere
Rondelel de biscuiti se umple doua cate cu crema de cacao.
Crema pentru Islere

Crema pentru Islere

Deasupra se pune cu ajutorul unei lingurite glazura de ciocolata si se intinde uniform.
Ciocolata pentru islere

Ciocolata pentru islere

Lasati sa se usuce glazura de ciocolata , apoi luati fiecare isler si-l ungeti pe margini cu putina crema . Islerele se tavalesc apoi prin nuca macinata.
Islere cu crema de cacao

Islere cu crema de cacao

Eu am tinut islerere la rece si cand le-am adus la masa , din cauza diferentei de temperatura , de la rece la cald, ciocolata a devenit mata. Dar au fost foarte bune.



0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy  


The time now is 05-08-2025, 09:22:14
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password