User
Pass
2FA
 
 

Limba cu ciuperci

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy
Author Message104
Zozohun

[C20H25N3O]



Status: Offline
(since 08-09-2019 17:04)
Joined: 04 Dec 2015
Posts: 2506, Topics: 552
Location: Romania

Reputation: 75.5
Votes: 393

Post Posted: 16-01-2016, 20:45:57 | Translate post to: ... (Click for more languages)



Ingrediente

1 limba de vita proaspata cca 500-700 gr , 400 gr ciuperci, 3 buc ceapa , 2 morcovi, 4 rosii proaspete, 50 ml vin, 80 ml ulei, sare si piper dupa gust , 1 legatura de patrunjel proaspat, 1 lamaie, 100 ml supa.

Mod de preparare
1.Limba se spala bine cu o perie si se pune int-o oala cu apa la fiert in apa rece , impreuna cu o lingurita de sare, pentru a se aduna spuma .
2.Pentru a fi mai gustoasa se fierbe in apa cu zarzavat , eu am pus 1 ceapa si 1 morcov. O parte din zeama in care a fiert se intrebuinteaza la sos. Durata de fierbere variaza de la 1 ora si 30 min la 2 ore si 30 min , in functie de varsta animalului.
3.Se fierbe tot timpul la foc mic, pentru a-si pastra suculenta si a nu se tulbura supa. Zarzavatul se adauga cand supa clocoteste.
4.Limba este fiarta suficient, daca furculita intra cu usurinta in ea , iar pielita care o acopera se desprinde imediat. Limba se se scoate din supa, se curata de pielita cat este fierbinte , se taie felii , apoi se pune iar in supa pana la folosire, in cazul nostru pana pregatim sosul.
5.Ceapa (2 buc) se taie marunt iar morcovul(1 buc) rondele , se calesc in ulei cca 2 min.
6.Se adauga ciupercile proaspete, bine spalate si taiate in felii mari, piper, sare. Se lasa pe foc cca 8 minute la foc potrivit. Se adauga rosiile taiate cubulete , amestecam si lasam pe foc cateva minute. Se adauga vinul, supa, feliile de limba si lasam sa fiarba cca 10 min la foc mic.
7.Se adauga sare si piper dupa gust, patrunjel proaspat tocat marunt.

Se serveste cu lamaie , dupa preferinta lamaia se taie felii si se introduce odata cu feliile de limba in sos. Este un preparat deosebit, merita incercat -

Pofta Buna!

0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy  


The time now is 23-08-2025, 10:50:22
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password