User
Pass
2FA
 
 

Mancare de varza cu pui

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy
Author Message89
Zozohun

[C20H25N3O]



Status: Offline
(since 08-09-2019 17:04)
Joined: 04 Dec 2015
Posts: 2506, Topics: 552
Location: Romania

Reputation: 75.5
Votes: 393

Post Posted: 15-01-2016, 14:44:53 | Translate post to: ... (Click for more languages)



Mancare de varza cu pui – Ingrediente
•1 kg pulpe de pui
•1 varza mare /2 verze mici
•3-4 gogosari mici
•1 ceapa medie
•1 tulpina telina apio (facultativ)
•5-6 rosii medii
•100 ml suc de rosii
•100 ml supa vegetala/apa calda
•cimbru
•sare
•piper macinat
•piper boabe
•2 crengute uscate marar
•2 crengute uscate cimbru
•marar proaspat

Mancare de varza cu pui – Mod de preparare
•Curatam frunzele externe ale verzei, taiem cotorul si apoi taiem varza in doua jumatati. Tocam fiecare jumatate de varza julienne, o punem intr-un vas si o amestecam cu 2-3 lingurite de sare. O framantam intre maini si o lasam sa se inmoaie pana cand pregatim restul ingredientelor.
•Spalam pulpele de pui si le stergem foarte bine. Punem pe foc o tigaie antiaderenta si cand s-a incalzit, adaugam pulpele de pui. Nu adaugam ulei in tigaie, dar aceasta trebuie sa fie neaparat antiaderenta, in caz contrar, pulpele se vor lipi si va fi greu sa le intoarcem.
•Le prajim pe ambele parti, cate 5-6 minute pe fiecare parte sau pana cand capata o culoare aurie uniforma. Stingem focul si acoperim tigaia cu capac.
•Curatam legumele (gogosarii, rosiile, ceapa, telina), le spalam si le taiem in cubulete mici.
•Punem intr-un vas de lut incapator un strat de varza, adaugam o parte din legumele tocate, piper boabe, piper macinat, marar si cimbru si amestecam bine.
•Punem pulpele de pui deasupra primului strat de varza si le acoperim cu varza si legumele ramase, amestecate foarte bine.
•Pe deasupra mancarii de varza adaugam crengutele de marar si cimbru si inca putin piper macinat.
•Amestecam sucul de rosii cu supa vegetala si il turnam peste varza.
•Acoperim vasul de lut cu capac si il introducem in cuptorul rece. Setam cuptorul la 180°C si lasam mancarea de varza cu pui sa se coaca 1 ora. Dupa o ora, indepartam capacul si o mai lasam inca 15-20 de minute sa se rumeneasca.
•Servim mancarea de varza cu mamaliga si ardei iute. Este delicioasa!

0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy  


The time now is 14-08-2025, 19:07:47
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password