Existing user? Sign in
Sign up
Games
Servers
Useful
User
Pass
2FA
Mancare de vita cu sos de vin
Freakz Forum Index
->
Trash Bin
->
Trash
->
Gastronomy
Author
Message
118
Zozohun
[C20H25N3O]
Status: Offline
(since 08-09-2019 17:04)
Joined: 04 Dec 2015
Posts: 2506
,
Topics: 552
Location:
Romania
Reputation:
75.5
Votes
: 393
Posted: 15-01-2016, 14:42:01
| Translate post to:
... (
Click for more languages
)
Mancare de vita cu sos de vin – Ingrediente
•600 g pulpa superioara de vita
•4 linguri ulei de masline
•30 g ciocolata neagra
•2 catei usturoi
•5 cepe mici/2 cepe medii
•10 rosii cherry
•1 morcov mediu
•1 tulpina telina Apio
•1 lingurita mica rasa scortioara
•1 frunza dafin
•1 lingurita rasa maghiran proaspat tocat
•100 ml vin rosu demisec de buna calitate
•150-200 ml supa de legume/apa
•1 lingurita rasa amidon de porumb
•sare
•piper
Mancare de vita cu sos de vin – Mod de preparare
•Taiem carnea in bucatele potrivite, taiem in feliute subtiri morcovii si tulpina de telina si, daca folosim ceapa mai mare o curatam si o taiem julienne, daca folosim cepe mici, le curatam si le lasam intregi. Curatam usturoiul, il zdrobim cu lama unui cutit si apoi il tocam marunt.
•Punem uleiul la incalzit intr-o cratita antiaderenta si dupa ce s-a incalzit, adaugam carnea de vita. O sotam cateva minute, pana cand isi schimba culoarea, apoi adaugam usturoiul tocat, ceapa, morcovii si telina.
•Amestecam, pe foc mediu, 1-2 minute, apoi adaugam vinul amestecat cu 100 ml supa de legume sau apa calduta, scortisoara, frunza de dafin, ciocolata rasa si maghiranul proaspat tocat.
•Acoperim cratita si fierbem mancarea de vita cca 30 minute.
•Dupa 30 minute, adaugam rosiile cherry si amestecam. Daca sosul a scazut prea mult, mai adaugam o cescuta mica de supa de legume sau apa calda.
•Acoperim cratita si fierbem mancarea inca cca 1 ora sau pana cand carnea este complet patrunsa. In tot acest timp verificam sosul. Daca acesta a scazut prea mult, mai adaugam o cescuta de supa vegetala sau apa calduta. Sosul trebuie sa acopere carnea aproape in totalitate in timpul fierberii.
•Dupa ce carnea a fiert si sosul a scazut, amestecam intr-un vas separat, 1 lingurita mica rasa de amidon de porumb cu 2-3 linguri de supa vegetala/apa calda.
•Adaugam amidonul in cratita si amestecam. Lasam mancarea sa fiarba pana cand sosul se ingroasa.
•Cu cateva minute inainte de a stinge focul, condimentam mancarea cu sare si piper proaspat macinat.
•Servim mancarea de vita cu multa pofta! Este delicioasa!
0
0
Back to top
Freakz Forum Index
->
Trash Bin
->
Trash
->
Gastronomy
The time now is 15-08-2025, 03:46:38
Copyright info
Based on phpBB
ro
/
com
B
Login
I forgot my password
World of Warcraft
Login for more...
Download WoW 7.3.5
Misc
eSports
Achievements
Buy reputation with votes
Reputation trades
Forum rules
Ban list
Members list
User guide (FAQ)
World of Warcraft
View details