User
Pass
2FA
 
 

Mancare indiana cu spanac si miel – Saag Gosht

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy
Author Message113
Zozohun

[C20H25N3O]



Status: Offline
(since 08-09-2019 17:04)
Joined: 04 Dec 2015
Posts: 2506, Topics: 552
Location: Romania

Reputation: 75.5
Votes: 393

Post Posted: 15-01-2016, 17:01:12 | Translate post to: ... (Click for more languages)



Ingrediente
•1,5 kg pulpa de miel dezosata
•4 linguri ulei de masline
•2 lingurite rase seminte de chimen
•6 cuisoare
•6 boabe cardamom (doar semintele)
•1 bat scortisoara
•2 salote/1 ceapa medie
•5 catei de usturoi
•ghimbir (2-3 cm)
•1 lingura rasa coriandru praf
•1 lingura rasa turmeric
•1 lingura rasa garam masala
•1 kg spanac
•sare
•piper
•5-6 boabe ienupar (optional)

Punm uleiul de masline intr-o oala adanca pe foc mic. Cand uleiul s-a incins bine, adaugam semintele de chimen, cuiosarele, semintele de cardamom si batul de scortisoara rupt in doua sau chiar in trei daca e prea lung.
Le calim 2-3 minute, apoi adaugam salotele, usturoiul si ghimbirul tocate marunt. Le calim pentru 2-3 minute.

Adaugam bucatile de pulpa de miel, amestecam bine si le calim si pe ele 2-3 minute dupa care adaugam coriandru, turmericul, ienuparul, sarea si piperul. Acoperim cratita cu un capac, reducem focul la minim si lasam carnea sa se patrunda bine, cca 50-60 de minute.

In general mielul lasa destul lichid in timpul coacerii si nu mai este nevoie sa adaugam apa. Dar daca acest lucru nu se intampla, adaugam 1 pahar de apa treptat, pe parcursul coacerii.

In acest punct, eu am mutat mancarea in vasul tajine pe care l-am bagat la cuptor.

Intre timp, curatam spanacul si il oparim cateva 1-2 minute intr-o oala cu apa clocotita.

Il scoatem din apa cu o paleta si il lasam sa se raceasca complet apoi il tocam foarte fin.

Dupa ce carnea s-a patruns complet, adaugam spanacul si garam masala si amestecam bine.

Lasam mancarea inca 10 minute pe foc, apoi o servim alaturi de o portie de makki di roti, orez basmati sau couscous.

Pentru couscous

•1 cana cu apa
•1 cana couscous
•2 linguri ulei de masline lejer
•sare

Punem la fiert apa amestecata cu sarea si 1 lingura de ulei. Cand incepe sa fiarba, stingem focul si adaugam couscous-ul.

Acoperim craticioara cu capac pentru 10 minute, timp in care couscous-ul va absorbi apa.

Dupa 10 minute, adaugam inca 1 lingura de ulei si amestecam couscous-ul cu o furculita.

Pofta buna!!

0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy  


The time now is 15-08-2025, 10:22:39
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password