User
Pass
2FA
 
 

Musaca De Vinete

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy
Author Message86
Zozohun

[C20H25N3O]



Status: Offline
(since 08-09-2019 17:04)
Joined: 04 Dec 2015
Posts: 2506, Topics: 552
Location: Romania

Reputation: 75.5
Votes: 393

Post Posted: 15-01-2016, 16:23:28 | Translate post to: ... (Click for more languages)



Ingrediente – Reteta Musaca de vinete (forma 30×24)
•4 vinete medii
•1 kg carne slaba vitel
•4 oua
•125 g quark/ricotta/iaurt grecesc degresat/branza de vaci degresata
•2 lingurite ulei de masline
•patrunjel
•sare
•piper
•50-70 g suc de rosii

Mod de preparare
•Spalam vinetele, le stergem bine si le taiem in felii subtiri de aceeasi dimensiune.
•Asezam feliile de vanata, intr-un singur strat, in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt.
•Le coacem in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru 5-10 minute (timpul variaza in functie de grosimea feliilor de vanata. Le intepam cu o furculita si daca aceasta patrunde cu usurinta in pulpa, le scoatem din cuptor). Eu le-am copt in trei runde dar, daca va grabiti, puteti sa coaceti cate 2 tavi deodata.
•Punem feliile de vinete pe o farfurie si le lasam sa se raceasca.
•Punem 2 lingurite de ulei intr-o tigaie si cand este incins adaugam o ceapa data prin razatoarea cu gauri mici.
•Dupa ce s-a inmuiat (1-2 minute) adaugam carnea tocata si amestecam bine.
•Calim carnea pana cand isi schimba culoarea, apoi o condimentam cu sare si piper.
•Stingem focul si o lasam sa se raceasca.
•Ungem forma cu 1-2 linguri de suc de rosii si formam un strat de vinete.

Musaca de vinete - felii de vanata
•Carnea pe care o cumpar aici este destul de mare tocata asa ca eu o mixez in robot intotdeauna vreo 2-3 minute. Daca folositi carne tocata marunt, nu o mai mixati la robot.
•Amestecam carnea tocata cu quark-ul, ouale, patrunjelul tocat marunt si, daca mai este nevoie, mai adaugam sare si piper.
•Peste stratul de vinete, formam un strat din jumatate din carnea tocata, iar peste el asezam un nou strat de vinete.

Musaca de vinete - preparare•Formam un alt strat din carnea ramasa, apoi un ultim strat de felii de vinete.
•Turnam sucul de rosii pe deasupra ultimului strat si il intindem bine,

Musaca de vinete - straturi de carne si vinete
•Eu am pudrat-o cu oregano si putina sare grunjoasa de Himalaya.
•Coacem musacaua de vinete in cuptorul preincalzit la 180°C pentru 30-45 de minute.
•O servim dupa ce s-a racit putin, eventual cu un ardei iute alaturi sau muraturi.

0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy  


The time now is 14-08-2025, 19:04:03
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password