User
Pass
2FA
 
 

Musaca de vinete si cartofi

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy
Author Message75
Zozohun

[C20H25N3O]



Status: Offline
(since 08-09-2019 17:04)
Joined: 04 Dec 2015
Posts: 2506, Topics: 552
Location: Romania

Reputation: 75.5
Votes: 393

Post Posted: 15-01-2016, 17:17:04 | Translate post to: ... (Click for more languages)



Ingrediente – Musaca de vinete si cartofi
•800 g carne tocata (mix vita si porc)
•1 ceapa mare alba
•1/2 pahar vin alb demisec (cca 70 ml)
•4 oua medii
•2-3 linguri ulei de masline
•sare
•piper
•4-5 cartofi mari rosii
•2 vinete mari
•3 rosii mari
•ulei de arahide/ulei de floarea soarelui

Mod de preparare – Musaca de vinete si cartofi
•Intr-o tigaie antiaderenta punem 2-3 linguri ulei de masline. Cand uleiul este incins adaugam o ceapa tocata foarte marunt pe care o sotam pana devine translucida.
•Adaugam carnea tocata, o amestecam cu ceapa si o lasam pe foc mic spre mediu pana ce isi schimba culoarea (cca 10 minute). Adaugam peste carne 1 pahar de vin alb demisec si lasam pe foc pana ce alcoolul este complet evaporat. Potrivim de sare si piper, stingem focul si lasam carnea sa se raceasca complet.

Carne tocata pentru musaca
•Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem in felii foarte subtiri. Spalam vinetele si le taiem si pe ele in felii foarte foarte subtiri.
•Pudram cu sare feliile de cartofi si vinete si le prajim in ulei abundent, in tigai separate. Recomand sa folositi un ulei cu un punct de fum ridicat cum este cel de arahide. Dupa ce prajim cartofii, ii punem pe hartie absorbanta de bucatarie ca sa eliminam excesul de ulei.

Cartofi prajiti pentru musaca
•La fel procedam si cu feliile prajite de vinete.

Felii de vinete prajite pentru musaca
•Amestecam carnea tocata rece cu 4 oua usor batute cu o furculita. Carnea mea este tocata cam mare asa ca eu o bag intotdeauna la robot dupa ce o amestec cu ouale si o mixez 2-3 minute ca sa devina mai fina.

Preparare umplutura de carne musaca
•Intr-o forma de 25×30 cm, formam un strat mai grosut din cartofii prajiti peste care adaugam carnea tocata,

Strat de cartofi si carne pentru musaca
•Acoperim carnea cu un strat format din feliile de vinete peste care adugam feliute subtiri de rosii.
•Coacem musacaua cu vinete si cartofi la 180°C, cuptor preincalzit, pe treapta a doua de jos in sus, pentru 45 minute.

Straturi de legume si carne musaca
•Dupa ce scoatem musacaua cu cartofi si vinete din cuptor, inclinam putin forma si indepartam cu o lingura uleiul in exces format la suprafata.
•Servim musacaua calda sau chiar rece, alaturi de castraveciori murati.

Detaliu musaca de cartofi si vinete

Pofta buna!

0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy  


The time now is 15-08-2025, 08:35:29
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password