Existing user? Sign in
Sign up
Games
Servers
Useful
User
Pass
2FA
Negresa cu ciocolata si popcorn
Freakz Forum Index
->
Trash Bin
->
Trash
->
Gastronomy
Author
Message
90
scipioaa
[Wicked Sick]
Status: Offline
(since 18-12-2021 07:57)
Joined: 29 Dec 2014
Posts: 10134
,
Topics: 1804
Location:
Romania
Reputation:
1658.2
Votes
: 601
Posted: 15-01-2016, 16:48:46
| Translate post to:
... (
Click for more languages
)
Ingrediente
Pentru blat:
100 g ciocolata cu lapte
100 g unt
100 g zahar
4 oua
3 linguri cacao
4 linguri faina
1 lingurita praf de copt
1 zahar vanilat
Pentru caramel:
100 g zahar
50 ml smantana pentru frisca
1 lingura unt
Pentru glazura de ciocolata:
50 g ciocolata amaruie
50 g unt
2 linguri lapte evaporat/condensat
In plus:
1 punga pentru microunde de popcorn cu sare
Mod de preparare negresa cu ciocolata si popcorn:
Blat:
Ciocolata rupta bucatele si untul taiat cubulete le topim la foc mic sau la microunde. Nu infierbantam prea tare, doar atat cat sa putem omogeniza. Adaugam zaharul si zaharul vanilat si mixam pana obtinem o crema pufoasa. Adaugam ouale unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare. La sfarsit incorporam faina amestecata cu praful de copt si cacaoa, amestecand usor cu mixerul.
Compozitia o turnam intr-o tava (20/20 cm) tapetata cu hartie de copt sau unsa bine cu ulei si tapetata cu faina. Dam la cuptor la foc mediu pentru vreo 40-45 de minute. Blatul va fi ferm la atingere (ca un burete ) si va avea mici crapaturi la suprafata. Scoatem blatul pe un gratar si-l lasam la racit.
Glazura de ciocolata:
Topim ciocolata la foc mic impreuna cu untul si laptele condensat. Omogenizam si lasam la racit.
Preparam popcornul la microunde, dar la fel de bine puteti sa-l preparati si prin metoda clasica, la ceaun. Lasam sa se raceasca, apoi punem peste prajitura.
Eu am pus numai o parte din porcorn, restul am papat ca atare in asteptarea prajiturii.
Caramel:
Zaharul il caramelizam la foc mic pana ajunge la culoarea dorita. Atentie insa sa nu-l ardeti prea tare, altfel va deveni amarui. Turnam cu atentie smantana pentru frisca si amestecand continuu fierbem pana se topeste caramelul si compozitia se ingroasa putin. La sfarsit punem si untul. Lasam sa se raceasca.
Dupa ce caramelul s-a racit, turnam peste popcorn, cu cat mai dezordonat cu atat mai bine.
Se da prajitura la frigider pentru vreo jumatate de ora, ca mai mult nu rezistati apoi se portioneaza.
Pofta buna dragilor! 😉
0
0
Back to top
Freakz Forum Index
->
Trash Bin
->
Trash
->
Gastronomy
The time now is 14-08-2025, 17:55:07
Copyright info
Based on phpBB
ro
/
com
B
Login
I forgot my password
World of Warcraft
Login for more...
Download WoW 7.3.5
Misc
eSports
Achievements
Buy reputation with votes
Reputation trades
Forum rules
Ban list
Members list
User guide (FAQ)
World of Warcraft
View details